Ovim sezonskim voćem možete se riješiti nadutosti i viška kilograma

Jesensko sezonsko voće poput jabuka, nara i kivija rješava problem nadutosti i pomaže u gubitku neželjenih kilograma.
 Tri vrste voća uvelike pomažu kod zdravstvenih problema s kojima se susreću mnogi Hrvati.

Ovim sezonskim voćem možete se riješiti nadutosti i viška kilograma Adina Voicu from Pixabay
11. 10. 2023

Jesensko sezonsko voće poput jabuka, nara i kivija rješava problem nadutosti i pomaže u gubitku neželjenih kilograma.
 

Jabuka

U jesenskim mjesecima dolazi sezona jabuka. Ovo sočno voće ne samo da je ukusno, već nudi i mnoge zdravstvene dobrobiti.Jabuke su pune vlakana koja pomažu probavi i smanjuju nadutost potičući redovito pražnjenje crijeva. Osim toga, zbog niske kalorijske vrijednosti i visokog udjela vode izvrstan su izbor za one koji žele izgubiti koji kilogram. Jabuke mogu učiniti da se osjećate sitim i zadovoljnim, što ih čini vrijednim dodatkom svakom planu mršavljenja, piše klix.ba.

Granatno jabolko 

Nar je bogat antioksidansima koji mogu pomoći smanjiti upalu i zadržavanje vode te smanjiti nadutost. Osim toga, ovo je voće relativno niskokalorično, a istraživanja su pokazala da nar može povećati razinu dobrih bakterija u crijevima. Jedan šipak sadrži oko 11 grama vlakana, koja osiguravaju hranu (prebiotike) za zdrave crijevne bakterije (probiotike) i potiču nesmetan probavni trakt za promicanje kontrole težine. Uključivanje nara u vašu jesensku prehranu stoga nudi potencijalne prednosti za smanjenje nadutosti i održavanje zdrave težine.

Kivi

Jesen je također sezona kivija. Kivi je pun vlakana koja mogu pomoći probavi i ublažiti nadutost. Također imaju relativno malo kalorija i visok sadržaj vitamina i minerala, što ih čini pametnim izborom za one koji žele kontrolirati svoju težinu. Naime, istraživanja su pokazala da vlakna kivija mogu apsorbirati više vode od nekih drugih vrsta vlakana. Kombinacija vlakana i hranjivih tvari u kiviju može pomoći u kontroli apetita i podržati ciljeve mršavljenja, što ih čini osvježavajućim i zdravim izborom za jesensku sezonu.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.