Dobre vijesti stižu u selo gdje se kuju najbolja sječiva na svijetu: Dan Pečnik, mladi kovač iz našeg susjedstva izradio 'bojnu sjekiru' za zvijezdu popularnih američkih filmova

Američki kaskader Chris Pontius najpoznatiji je kupac mladog kovača koji svoje proizvode šalje po cijelom svijetu, izradio je alat po posebnoj narudžbi. Među njegovim proizvodima su razne sjekire, kuharski i drugi noževi, a nema američke države u kojoj nije prodao bar jedno sječivo.

"Netko s Aljaske će kupiti moj proizvod jer mu treba pouzdan alat. Žele nož ili sjekiru koji će trajati jer će ga puno koristiti. Spremni su platiti više za takav proizvod".

Dobre vijesti stižu u selo gdje se kuju najbolja sječiva na svijetu: Dan Pečnik, mladi kovač iz našeg susjedstva izradio 'bojnu sjekiru' za zvijezdu popularnih američkih filmova Aleksandra Saša Prelesnik
7. 2. 2024

Američki kaskader Chris Pontius, najpoznatiji po radu na nekad vrlo popularnoj MTV TV emisiji i filmskoj seriji Jackass, podijelio je na Instagramu fotografiju na kojoj pokazuje svoju novu akviziciju - sjekiru ručne izrade brenda Noric Steel, koju je iskovao mladi kovač iz našeg neposrednog susjedstva Dan Pečnik.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Chris Pontius (@chrispontius)

"Nikad ne možeš imati previše bojnih sjekira! Hvala ti, Dane od noričkog čelika, za ovo prekrasno umjetničko djelo!" Poncije je napisao u objavi. Chris me kontaktirao odmah nakon Nove godine i naručio ovu sjekiru, ne znam gdje me našao, ali drago mi je da jest, komentirao je Pečnik kupnju koju je kod njega obavio poznati kaskader.
 

Sjekira izrađena po posebnoj narudžbi

Slovenski kovač rekao je mitropolitu da je sjekiru izradio posebno za njega. "Da, posebno je naručio ovu sjekiru za mene, nije bila unaprijed izrađena." Dodao je da je prije nekog vremena već napravio jednu takvu sjekiru, a Pontius ju je pronašao na fotografijama. "Svidjela mu se i rekao je 'to je ono što želim'", objasnio je.

Dan Pečnik zainteresirao se za kovački zanat još u srednjoj školi, au više od deset godina bavljenja kovačkim zanatom kao samouk izbrusio je svoje vještine do zvanja majstora kovača. U intervjuu za Metropolitan u listopadu 2022. rekao je da svoje proizvode - uglavnom razne noževe i sjekire - šalje diljem svijeta.

Izradio je na stotine vikinških ubojitih sjekira

Većina ih se prodaje Sjedinjenim Američkim Državama: "Otišli su u svaku od 51 američke države po nekoliko komada opreme", rekao je. Među njegovim proizvodima su razne sjekire, kuharski i drugi noževi, razni specijalizirani alati, kao i razne replike. Na primjer, napravio je stotine vikinških sjekira.

"Netko s Aljaske će kupiti moj proizvod jer mu treba pouzdan alat. Žele nož ili sjekiru koji će trajati jer će ga puno koristiti. Spremni su platiti više za takav proizvod", rekao je za Metorpolitan. Intervju 2022. .
 

Pročitajte izvornu priču na slovenskom izdanju Metropolitana:

https://www.metropolitan.si/novice/slovenija/mlad-slovenski-kovac-navdusuje-s-svojimi-izdelki/

 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.