Opel Corsu od 2020. pogonit će i struja, a već 2024. sve "munje" bit će električne

Opel će ponovo biti profitabilan i inovativan, cilj je to paketa mjera PACE! koji stiže samo koji mjesec nakon učvršćivanja Peugeotove vlasti u Russelsheimu. Uz Corsu do 2020. stižu još tri modela na struju, Grandland X bit će hibrid, a profit se mora povećati na šest posto do 2026.

Opel Corsu od 2020. pogonit će i struja, a već 2024. sve "munje" bit će električne Opel
27. 11. 2017

Napisao: Sven Stažić

Prošli tjedan Opel je objavio paket mjera nazvan PACE!, koji bi trebao konsolidirati poslovni plan i vratiti Opel među one koji stvaraju zavidne profite. U okviru PACE!-a, u Opelu također planiraju predstaviti novu generaciju modela Opel/Vauxhall Corsa, koji bi trebao biti spreman prije 2020. godine, a trebao bi biti pogonjen električnom energijom. 

Opel planira kratkoročno održati 2 % profita i povećati ga na 6 % do 2026. Isto tako kani sniziti prag profita proizvodnjom 800.000 automobila Opel i Vauxhall  godišnje. Želi do 2020. povećati prodaju LCV-a.

Povećati profit samo je jedan dio plana. Drugi dio je učvršćivanje veza s novim vlasnikom Opela, Grupacijom PSA, pogotovo po pitanju tehničke suradnje koja vodi prema smanjivanju CO2 i ostalih štetnih ispušnih plinova te predstavljanje novih električnih modela.

Opel planira do 2020. predstaviti četiri nova električna modela. Najvažniji bit će nova generacija Opel/Vauxhall Corsa. koji će biti 100 % električno vozilo. Ostala tri modela bit će hibridi, kao što je Grandland X. Plan je do 2024. godine “elektrizirati” sve svoje modele.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.