Užasnuta ministrica opisala je trenutke užasa: “Prema meni su letjeli zapaljeni predmeti, pokušavali su me ušutkati” (odgovaraju joj vatrogasci)

Nevjerojatne scene iz Slovenije! U četvrtak je na ljubljanskim ulicama bilo pomalo napeto. Štrajkali su vatrogasci a politički požar gasila je ministrica i skoro teško nastradala, a ništa drugačije nije bilo ni navečer u televizijskom studiju.
 

Užasnuta ministrica opisala je trenutke užasa: “Prema meni su letjeli zapaljeni predmeti, pokušavali su me ušutkati” (odgovaraju joj vatrogasci) Luka Dakskobler /BOBO
17. 2. 2023

Nezadovoljni profesionalni vatrogasci okupirali su u četvrtak ulice Ljubljane tražeći od države ukidanje nepravednih razlika u plaćama i pravedno vrednovanje njihova rada.

Na prosvjednom skupu vladala je napetost, vatrogasci su u središtu slovenske prijestolnice koristili pirotehniku, palili požar i, između ostalog, glasno izviždali Sanju Ajanović Hovnik, ministricu javne uprave.

Ministrica je navečer gostovala u studiju 24 sata i izrazila nezadovoljstvo ponašanjem vatrogasaca.

“Morala sam slušati navijanje, huškanje, obmane, pokušali su me ušutkati”, naglasila je Ajanović Hovnikova i dodala: “Kada je došlo vrijeme da reagiram, prema meni su poletjeli zapaljeni predmeti, a kako sam bila u opasnosti, policija me povukla. jer su smatrali da je postalo preopasno za mene."
 

Riječi koje su potaknule još više nezadovoljstva

Ministrici je u studiju POP TV-a odgovorio David Švarc, predsjednik Sindikata profesionalnih vatrogasaca. "Rekao sam joj da usred sastanka ne može doći do riječi, da ovaj put govore vatrogasci, ali da će ona dobiti riječ na kraju. Međutim, to što je rekla još je više podgrijalo nezadovoljstvo među dečkima".

“Razgovorom o načinu održavanja skupa sada se pokušava skrenuti pozornost sa sadržaja zbog kojeg smo prosvjedovali”, kazao je Švarc.

Švarc je istovremeno odbacio optužbe da su na Ajanović Hovnikovu, koju je policija ispratila s prosvjeda, bacani razni predmeti, među ostalima i na ministra Marjana Šarca.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.