80 tisuća eura za Golfa starog 19 godina? Da, ovaj vrijedi toliko!

RABLJENI, A JOŠ UVIJEK ZLATA VRIJEDAN! Riječ je o mini-raketi s početka tisućljeća s 3,2-litrenim VR6 motor od 241 KS (177 kW)!!! Očito, ovaj model je investicija i pol za one koji su prije mnogo godina nagađali o vrijednosti!

80 tisuća eura za Golfa starog 19 godina? Da, ovaj vrijedi toliko! Bringatrailer
25. 11. 2023

Na američkom internetskom oglasniku jučer je prodan plavi Volkswagen Golf R32. Kolekcionarski primjerak s otprilike 1.140 prijeđenih kilometara, novi ga je vlasnik olakšao za lijepu svotu – ali što je posebno u ovom Golfu?

Za Sjedinjene Države, Volkswagen je napravio 5000 primjeraka, a većina je bila plava.

Riječ je zapravo o mini-raketi s početka tisućljeća. Inženjeri u Wolfsburgu ugradili su 3,2-litreni VR6 motor od 241 KS (177 kW), a to je ujedno bio i prvi automobil s opcijskim mjenjačem s dvostrukom spojkom (DSG). Sva 4 kotača su pogonska, a staviš li ga uz bok Phaetona sa 6-litrenim W12 motorom na četvrt milje, pobjeđuje ga tek za desetinku! Neka još netko kaže da R32 nije prava mala raketa.
 

GTI - Kdje i kad se budo ljubitelji opet susreli?

Izgeda kao posve nov

Primjerak koji je prodan ima dosta opreme; Kotači od 18 inča, krovni otvor, grijana sportska sjedala, automatska klima, grijani i električno podesivi retrovizori i stereo radio koji može puštati kazete i CD-ove - to nije bilo zadano prije gotovo 20 godina ... Lijepo opremljen i dobro održavan - a cijena je također prikladna za to.

Golf 2: Auto, koji je bio na Balkanu daleko najvažniji i od praktično svega

 

Plavi R32 novi je vlasnik platio 78.000 eura. U ožujku je sličan s nešto manjom kilometražom prodan za 98 tisuća; očito su brzi njemački hatchbackovi pravi hit u Sjedinjenim Državama.

Preberite še

BONUS VIDEO: To so najbolj precenjeni in podcenjeni avtomobili v 2023!

 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.