VIDEO: Njemački jet-set predvođen Joachim Löwom demonstrirao moć u Wolfsburgu, gradu gdje se 45 godina radi odlični Golf i igra nešto lošiji nogomet

Nekad je naftna kriza diktirala tempo, sad to čini klimatska i zato novi Golf stiže i s pogonima na struju, plin, plug in. Bestseler iz Wolfsburga koji slavi i 45. rođendan na premijeri u Wolfsburg Autostadtu, pred 600 gostiju iz cijelog svijeta ugledao je svjetlo dana. Bila je to njemačka demonstracija moći, a među viđenijima bili su i Joachim Löw, njemački nogometni izbornik, Peter Alexander Makkay, bolje znan i kao Peter Maffay, njemački glazbenik rođen u Rumunjskoj, Hans Joachim Stuck, bivši automobilistički as, Sidney Hoffmann, TV voditelj znan iz show emisija "2 Profis für 4 Räder", "Die PS Profis Schule", "TURBO - Das Automagazin", Andrea Sawatzki, njemačka glumica, Almuth Schult i Lena Goeßling, nogometašice VfL Wolfsburg, a bio je tu i naš urednik Saša Kapetanović... Novi Golf stiže s pet ultramodernih hibridnih pogona - od eTSI Mild-Hybrid do sportskog GTE e-Hybrida. Dva plug in hibridna pogona (150 kW / 204 KS i kao sportski GTE 180 kW / 245 KS) imaju novu litij-ionsku bateriju od 13 kWh koja omogućuje autonomiju na struju i do 60 km

VIDEO: Njemački jet-set predvođen Joachim Löwom demonstrirao moć u Wolfsburgu, gradu gdje se 45 godina radi odlični Golf i igra nešto lošiji nogomet VW press
30. 11. 2019

Najuspješniji europski automobil dobio je i osmu generaciju. - "Golf je svjetski automobil, a 45 godina duga povijest to samo potvrđuje", rekao je dr. Herbert Diess, izvršni direktor Volkswagena na svjetskoj premijeri novog Golfa u Wolfsburgu. I opet je to „pravo vozilo u pravo vrijeme“. Više od 100 milijuna ljudi širom svijeta uživa ili je uživalo u jednom od najpopularnijih automobila svih vremena.

- "Golf je svjetski automobil", nastavio je Herbert Diess na svjetskoj premijeri u Wolfsburgu. Više od 35 milijuna modela prodano je širom svijeta od 1974. Četrdeset pet godina je prošlo od prvog izdanja Golfa, objasnio je Diess u svom govoru. Umjesto naftne krize, danas klimatska kriza dominira u javnom diskursu. Digitalizacija i održivost najveći su izazovi i za automobilsku industriju. Istodobno, sljedeće se primjenjuje više nego ikad prije: „Golf je naš odgovor.“ To se postiže jedinstvenim nizom inovacija koji novi Golf ne čini samo pionirom u pogledu održivosti. Ralf Brandstätter, glavni operativni direktor Volkswagena, opisao je to u svom govoru na sljedeći način: „Golf je dosljedno učinio dostupnim nove tehnologije svima. A ovo se posebno odnosi na novi Golf. "

Golf je najuspješniji europski automobil posljednjih 45 godina, a novo poglavlje u povijesti ovog najboljeg prodavača započinje svjetskom premijerom osmog Golfa - digitaliziranog, povezanog i intuitivnog za upravljanje. Nikada Golf nije bio tako napredan. Njegova digitalna unutrašnjost omogućuje novu dimenziju intuitivnog rada. I brzina do 210 km/h moguća je uz pomoć potpomognute vožnje. Prvi je to Volkswagen koji koristi inteligenciju iz prometa i to putem Car2X. To znači da može upozoriti na opasnosti i na udaljenosti od 800 metara. Njegova svjetska premijera odvijala se u Wolfsburgu, baš tamo gdje je Golf izumljen i gdje se gradi i dograđuje posljednjih 45 godina. Novi Golf će se na tržištu pojaviti već u prosincu.

Portfelj pogonskih sklopova uključuje i visoko učinkovite benzinske (TSI), dizelske (TDI) i prirodne plinove (TGI). Novost u TDI agregatima: zahvaljujući tehnologiji twindosinga (s dva SCR katalitička pretvarača), Volkswagen smanjuje emisiju dušikovog oksida za do 80 posto, a potrošnja TDI-a do 17 posto manja od prethodnika. Novi Golf bit će predstavljen već u prosincu.

"Iznutra je revolucija."

Kao što je prema tome i novi Golf, održiv, jednako tako povezan. Sustavi ne samo da razgovaraju jedni s drugima, već i sa svijetom izvan Golfa putem internetske jedinice za povezivanje (OCU). Standardni OCU s integriranim eSIM mrežama s mrežnim funkcijama i uslugama "Mi spajamo" i "Mi spajamo plus".

Osim toga, digitalizirani krajolik zaslona može se prilagoditi ukusu svakog vozača. Novi Golf također postavlja standarde za pomoć u upravljanju funkcijama: "Travel Assist", koji se prvi put koristi širom svijeta na modelu kompaktne klase, omogućuje vožnju autocestama do 210 km / h bez aktivnog upravljanja, ubrzavanjem ili kočenje.

Novi Golf je ujedno i prvi Volkswagen koji se standardno povezuje s okolinom: preko Car2X. Ova funkcija koristi informacije drugih vozila u radijusu do 800 metara, kao i signale iz prometne infrastrukture kako bi upozorili vozača i proslijedili ova upozorenja drugim vozilima. Roj inteligencija tako postaje sadašnjost. Ili kako je Volkswagen COO Brandstätter rekao: "Unutra je to revolucija."

Revolucija ključnih riječi: To se odnosi jednako na osjećaj prostranosti, jednostavnost uporabe, solidan izbor i izdržljivost. I desetljećima ikoničnog dizajna. "Upadljivo lice s niskim prednjim dijelom. Nikada Golf nije izgledao tako sportsko, tako cool ", kako je Brandstätter opisao utjecaj novog dizajna koji su razvili glavni dizajner Volkswagena, Klaus Bischoff i njegov tim.

Digitalni kokpit je također potpuno nov. "U sve složenijem svijetu novi Golf omogućuje vozaču da ga upravlja jednostavno i intuitivno", rekao je Klaus Bischoff. Gotovo svi elementi prikaza i upravljanja digitalni su: novi instrumenti i internetski infotainment sustavi spajaju se u oblik krajolika prikaza s dodirnim tipkama i klizačima. Po želji, prednji zaslon vjetrobranskog stakla upotpunjava spektar informacija.

Kao vozilo koje je oblikovalo DNK marke Volkswagen kao niti jedan drugi, Golf osme generacije također će napisati dio osobne povijesti za milijune kupaca širom svijeta. "Golf je automobil koji se mladima u srcu služi za polaganje vozačkih ispita. To je bezvremenski klasik. To je besprijekorno i ispred opere i u klubu ", rekao je izvršni direktor Volkswagen Diess. COO Brandstätter je dodao: "Pa ipak, novi Golf i dalje ostaje pravi Golf. Automobil na koji se možete osloniti svaki dan - i automobil spreman za avanturu. "

Glavni dizajner Klaus Bischoff i članovi uprave marke Volkswagen putnički automobili koji predstavljaju novi Golf (slijeva): Jürgen Stackmann, Stephan Wöllenstein, Frank Welsch, Ralf Brandstätter, izvršni direktor Herbert Diess, Gunnar Kilian, Arno Antlitz, Andreas Tostmann i Dirk Große- Loheide. U središtu: njemački nogometni trener Joachim Löw.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.