Finci, Hrvati, Srbi, Slovenci... najmanje varaju s kilometrima, a najviše Rumunji, Latvijci, Estonci, a ni Nijemci nisu baš pošteni

NEVJEROJATNO!!! Najviše "lopova" ima na Baltiku, a i u Njemačkoj, a najmanje na Balkanu!!!

Šokantno istraživanje koje pokazuje kako je najviše varalica koji skidaju kilometre prilikom prodaje auta na sjeveru Europe i u Rumunjskoj, a začudo, Hrvatska je među najpoštenijim državama!

Ove zemlje imaju najviše automobila s lažnom kilometražom: na kojem je mjestu Hrvatska? Uf, ova informacija bi vas mogla iznenaditi.
 

Finci, Hrvati, Srbi, Slovenci... najmanje varaju s kilometrima, a najviše Rumunji, Latvijci, Estonci, a ni Nijemci nisu baš pošteni ImageParty/Pixabay
16. 10. 2023

Prema statistikama, ljudi mijenjaju automobile u prosjeku svakih 3-5 godina. Ako kupujete rabljena vozila, postoji šansa da ćete biti žrtva prijevare čak 2-3 puta u desetljeću. Koliko je zapravo rizična kupnja rabljenog vozila?

Prema riječima stručnjaka, rizik se razlikuje od zemlje do zemlje.

Jedna od najčešćih briga pri kupnji rabljenog automobila je kilometraža. Iako je njima manipulirati zločin, neki prodavači to ipak koriste.Platforma CarVertical u istraživanju u kojem su uzeli u obzir čak 900.000 izvješća o povijesti vozila došla je do zanimljivih podataka koji pokazuju koliko je često okretanje kilometara. I imamo loše vijesti: jako puno!

Najlošije rezultate bilježe baltičke zemlje, s Latvijom na prvom mjestu, dok su Estonija i Litva zauzele 3. i 4. mjesto.

U Latviji je čak 24% vozila s prevrnutom kilometražom. Ali baltičke zemlje predstavljaju samo malo tržište automobila. Za veće brojke isplati se pomaknuti prema jugu i istoku.Drugo mjesto na ljestvici je Rumunjska, gdje je udio vozila s prevrnutom kilometražom bio gotovo 20%. Taj udio nije manji ni u Rusiji ni u Ukrajini.

Njemačka, koja se smatra najvećim izvoznikom rabljenih automobila u Europi, bilježi čak 13,91% slučajeva automobila s prevrnutim brojačem kilometara. Švicarska također kotira dosta visoko, a valja spomenuti i Poljsku (12%) i Mađarsku (14%), a slijede zemlje poput Hrvatske, Češke, Slovačke, Srbije i Slovenije s udjelom od oko 10%.

Udio automobila s "prevrnutom" kilometražom u Hrvatskoj je navodno 10,8 posto, Sloveniji 10,6, a u Srbiji 10,3!

Mnogi rabljeni automobili dolaze s njemačkog, francuskog, belgijskog, nizozemskog i talijanskog tržišta. Prema platformi CarVertical čak 30-50% ovih automobila prodanih preko granice na istok ima lažnu kilometražu. Iako možda mislite da lažna kilometraža nije najveći problem, ona je zapravo značajan. Prema podacima Europske komisije, takve prijevare uzrokuju štetu od 9,6 milijardi eura godišnje.

Morda vas bo zanimal tudi pogovor, ki ga vodi Borut Pahor

 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.