Tomaševiću draža prljava crna nafta od zelene i čiste struje, nije mu do Tesla Rallya već do WRC-a

Zagreb odbio podržati 10. jubilarni Tesla Rally, najveći automobilistički event na svijetu kojeg je pohodila i majka čuvenog Elona, Maye Musk. Istovremeno i ove godine Grad Zagreb jedan je od pokrovitelja čuvenog WRC spektakla koji se po treći put odigrava u Hrvatskoj. Igor Kolovrat je razočaran i ljut, a gradskim vlastima poručuje: - Ako neće Zagreb, Zadar će!

Tomaševiću draža prljava crna nafta od zelene i čiste struje, nije mu do Tesla Rallya već do WRC-a sanjin strukić / pixell
7. 3. 2023

Igoru Kolovratu, jednom od većih zanesenjaka u obnovljive izvore energije danas je prisjelo kad je saznao kako mu je Tomislav Tomašević uputio odbijenicu, jer je navodno riječ o komercijalnom projektu.

Već dvije godine ovaj je entuzijasta živio u nadi i vjerovao kako će gradonačelnik koji je došao na vlast zahvaljujući i svojoj istaknutoj zelenoj agendi pomoći organizatorima 10. Tesla Rallyja, ali još i više Gradu i ideji da Zagreb prometne u sredinu kojoj je prvenstveno cilj promicati čiste tehnologije i napredne ideje. Riječ je o reliju koji je daleko najveći i najpoznatiji među sličnim eventima koji promiču naprednu e mobilnost.

Muku je Igor Kolovrat mučio i s prethodnim gradonačelnikom, al' nekako je uspijevao dovesti karavanu u metropolu. Sada je rezolutan: - Ako neće Zagreb, Zadar će!

Za Tesla Rally čuli su mnogi, a jedan od onih koji ga je verbalno podržao bio je pred koju godinu i čuveni Elon Musk.

Najbogatiji čovjek na svijetu poslalo je u Hrvatsku svoju majku Maye Musk, a sve kako bi podržao ideju organizatora koji promiče ime našeg znanstvenika baša kao i on.

Evo što je na svojoj FB stranici napisao revoltirani Igor Kolovrat:

- Zeleni gradonačelnik Tomašević je odbio potpisati pokroviteljstvo za Nikola Tesla EV Rally, jer smo po njegovom mišljenju komercijalni event, za razliku od naftom financiranog WRC-a, za koji je potpisao pokroviteljstvo. Svim silama se već deset godina trudimo surađivati s lokalnim zajednicama duž cijele rute po kojoj smo posijali i punjače, ali nije lako.Onaj tko ne poznaje život u Hrvatskoj, pitao bi se. "Što nije u redu s vama?"

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.