Povlače se praktički sve Tesle koje su ikada prodane u SAD-u, a razlog je gotovo nevjerojatan

2.193.869 Tesla prodanih u SAD-u između 2012. i 2024. imaju problem i bit će opozvani u servisne radionice!!!

Problem je bizaran, veličina slova je premala...

Povlače se praktički sve Tesle koje su ikada prodane u SAD-u, a razlog je gotovo nevjerojatan Tesla
8. 2. 2024

Napisao: Gregor Žvab

Problem se odnosi na sve modele, S, 3, X, Y i također na najnoviji Cybertruck. I kakav je to problem? Baš bizarno. Veličina slova premala...

Najnoviji Tesla Cybertruck nije izbjegao posljednji opoziv koji je zatražila američka Nacionalna uprava za sigurnost u prometu (NHTSA). Zanimljiv je razlog prozivke, koji čak i nije to.

Zahvaćeno je ukupno 2.193.869 Tesla prodanih u SAD-u između 2012. i 2024. Problem utječe na sve modele, S, 3, X, Y i također na najnoviji Cybertruck. I kakav je to problem? Baš bizarno. Veličina slova premala...

Agenciju su doveli u zabludu znakovi upozorenja za probleme s ABS sustavom, parkirnom kočnicom i kočnicama općenito, kako je rečeno - premalim slovima. Tako se navodi da Tesle nisu u skladu s propisima koji uređuju hidraulične i električne kočione sustave te kočione sustave lakih vozila, no vlasnici automobila zbog opoziva neće morati odlaziti u servise. Sve Tesle imaju digitalni prikaz navedenih oznaka, pa će biti dovoljno nadograditi sustav putem interneta. U međuvremenu, jedan od korisnika X mreže (bivši Twitter) već je objavio razliku između ikona prije i poslije ažuriranja, a neki se već žale da je nova verzija još lošija za čitanje i manje razumljiva.

U svakom slučaju, pravila se moraju poštovati, čak i ako se pogreške otkriju i nakon dvanaest godina. I prilično je zanimljivo da to ranije nisu primijetili ni Tesla ni uvijek pedantna NHTSA.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.