Tesla planira izgraditi svoju prvu tvornicu u Indiji

Prema The Hindustan Timesu, "Tesla planira lansirati pristupačan električni automobil u Indiji, posebno dizajniran za tržišta zemalja u razvoju."

Tesla planira izgraditi svoju prvu tvornicu u Indiji Unsplash
22. 2. 2021

U vlasništvu američkog poduzetnika Elona Muska, Tesla ove godine planira otvoriti svoju prvu tvornicu u Indiji. O tome je u ponedjeljak izvijestio The Hindustan Times.

"Tesla je spremna za svoj dugo očekivani debi u Indiji, a prva podružnica u zemlji može početi s radom već ove godine", pišu novine pozivajući se na izjavu lokalnih vlasti.

Tesla je 8. siječnja registrirala svoju podružnicu - Tesla India Motor and Energy Private Limited - u glavnom gradu Karnatake, Bangaloreu. U Tesli se nadaju da će maksimalno iskoristiti tržište električnih automobila koje se upravo stvara u Indiji. Američka tvrtka može ubrzati taj proces, čak i ako njezini električni automobili nisu jeftini zbog poreza, napominju novine.

Prema The Hindustan Timesu, "Tesla planira lansirati pristupačan električni automobil u Indiji, posebno dizajniran za tržišta zemalja u razvoju." Tvornica tvrtke u Šangaju već proizvodi električne automobile ovog modela.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.