Teniski savez SAD-a želi zadržati US Open u New Yorku

Američki teniski savez (USTA) namjerava održati US Open u New Yorku od 31. kolovoza do 13. rujna, uz razvoj alternativnih scenarija u vezi s pandemijom koronavirusa, izjavio je Chris Widmaier, direktor za komunikacije USTA.

Teniski savez SAD-a želi zadržati US Open u New Yorku Pexels
19. 5. 2020

U ožujku su Udruženje teniskih profesionalaca (ATP) i Ženski teniski savez (WTA) donijeli zajedničku odluku da suspendiraju sve turnire do 13. srpnja zbog širenja koronavirusa. Također, prvi put nakon 1945. otkazan je Wimbledonski turnir "Roland Garros" i premješten u drugu polovicu rujna. Ranije su mediji sugerirali da USTA razmatra prebacivanje US Opena u Orlando.
„Cilj USTA-e je održati US Open 2020 u New Yorku prema rasporedu. Razumijemo da se puno toga nagađa o tome hoće li se natjecanje održati. Ali željeli bismo razjasniti jedno: u ovom trenutku vjerovatnost promjene mjesta ili datuma nije najveća ", citirao je Widmaiera agenciju France-Presse.

"Međutim, s obzirom na nesigurnost i stalni razvoj pandemije, mi se aktivno pripremamo za mnoga iznenađenja, uključujući priliku za igranje s praznim tribinama", dodao je.

Widmaier je napomenuo da će konačna odluka o održavanju US Opena biti donesena sljedeći mjesec "od sredine do kraja lipnja", naglasivši da će "prioritet dati sigurnosti svih sudionika."

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.