"Kokošari" poznatom vinaru ukrali 4000 trsova vinove loze! I ovo nije prvi put da se to dogodilo. Šteta viša od 10.000 eura!

Pod okriljem noći okrali priznatog i vrijednog vinara i uništili njegov golem trud. Tijekom ovog tjedna domišljate lopine napale su vinograd u Košacima i nanijeli štetu koja premašuje 10.000 eura. Primijetite li da neka budala u punoj vegetaciji sadi vinovu lozu, obavezno javite pokradenom vinaru koji je uputio vapaj:

Večeras su nam oteli 4000 trsova, ako slučajno vidite da susjed sadi veću površinu javite nam na telefon +386 41333532

Nesretni vinar nada se kako će se naći bezobraznici koji će sasvim sigurno tijekom ovog tjedna pokušati presaditi vinovu lozu. Naveo je i telefon na koji se možete javiti ako vidite nekoga tko u punoj vegataciji i posve pogrešnom trenutku sadi vinovu lozu.

 

"Kokošari" poznatom vinaru ukrali 4000 trsova vinove loze! I ovo nije prvi put da se to dogodilo. Šteta viša od 10.000 eura! Facebook/Vina Mak - Stolni vrh
16. 6. 2022

Vinarija Mak jedno je od najpoznatijih štajerskih turističkih gospodarstava, koje svojim vinskim proizvodima impresionira svijet. Nalazi se samo 3 kilometra izvan Maribora.

"U utorak prije kiše, kad sam prskao vinograd, loze su još bile na mjestu. Najvjerojatnije su ukradene u noći sa srijede na četvrtak, jer se polomljeni izdanci ostali u vinogradu nisu osušili do jučer", rekao je za SETimes Maribor24 vlasnik vinarije.

Više od 10.000 eura štete

Mak je objasnio da su već naručili nove sadnice vinove loze koje će uskoro početi saditi, jer inače neće imati urod kako su bili planirali. “Ukradene sadnice naručili smo prošle godine, a do sada su porasle za oko 30 posto”, pojasnio je.

 

To se nije dogodilo prvi put

Isto se dogodilo i prethodnom vlasniku iste parcele i vonograda, koji je imao ovu zemlju prije Maka, prije više od 32 godine. Ukradeno mu je dvije tisuće sadnica vinove loze.

Otuđene sadnice lopovi će najvjerojatnije pokušati presaditi, no pitanje je hoće li se uhvatiti, jer su već imali razvijene izdanke, pojašnjavaju na Mariboru24. Malo je zakaznio, jer vinova je loza u punoj vegetaciji.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.