Sudac Šeparović ima basnoslovnu imovinu, sudac Turudić vozi auto od milijun kuna, sudac Miškulin se slika s dubioznim poduzetnikom Mirkom Pavičićem

O tome ZAŠTO SUCI SKRIVAJU SVOJU IMOVINU KAO ZMIJA NOGE progovorila je Karoilna Vidović Krišto. Prema njoj, to što suci ne žele otkriti podrijetlo svoje imovine je skandal par excellance. Oglušiti se na poziv Radovana Dobronića, pokazati mu srednji prst i ne odgovoriti mu, kao predsjedniku Vrhovnog suda o imovini dovoljno govori o svakom sucu. To je početak i kraj pravosuđa, to je elementarno. To samo potvrđuje zašto je HR pravosuđe najgore u EU i zašto mu vjeruje samo 10 posto građana.

- Mora se utvrditi legalnost enormnog bogatstva pojedinih sudaca, kazala je Karolina Vidović Krišto zgrožena ignoriranjem odluke Radovana Dobronića koji je zatražio bitno, ono esencijalno za svakog suca, ono najbitnije da bi hrvatsko pravosuđe bilo uzorito, a ne kao što je danas.

Sudac Šeparović ima basnoslovnu imovinu, sudac Turudić vozi auto od milijun kuna, sudac Miškulin se slika s dubioznim poduzetnikom Mirkom Pavičićem Marin Tironi/Pixell
16. 3. 2022

Snimio: Marin Tironi/Pixell

Karoilna Vidović Krišto, zastupnica u Hrvatskom saboru zgranuta je hrvatskim sucima koji su u većini slučajeva odlučili pokazati srednji prst Radovanu Dobroniću, predsjedniku Vrhovnog suda RH. Evo što je napisala:

- Ovih dana doznali smo da je ogroman dio hrvatskih sudaca odbio popuniti informativni formular koji je od njih zatražio predsjednik Vrhovnog suda Radovan Dobronić.

Dakle, povjerenje hrvatskih građana u te suce na razini je statističke pogreške, što će reći, ispod 10%, a međunarodne institucije, od Europske komisije do World Economic Foruma, kvalificiraju hrvatsko pravosuđe kao jedno od najgorih u EU. I unatoč toj činjenici, hrvatsko sudstvo pokazuje neviđenu drskost i bahatost.

Potpuno je jasno tko je glavni krivac za ključne probleme u Državi Hrvatskoj, on se zove hrvatsko pravosuđe. Ovdje napominjem da nisu krivi samo suci, već, naravno, i DORH, ključne političke strukture, te main-stream-mediji. Ali sad su tema suci. Jer sudstvo, koje bi trebalo biti uzor svim drugima u hrvatskom društvu, oholo odbija minimum transparentnosti u svome radu.

Hrvatski suci kažu – „mi možemo što hoćemo, i nitko nam ništa ne može“. I doista, hrvatski se suci po ovom pitanju pozivaju čak i na zaštitu osobnih podataka – zamislite koje drskosti.

Upravo hrvatski sudovi asistiraju lihvarskim agencijama i bankama pri pljačkanju i obespravljivanju hrvatskih građana, dopuštajući kršenje njihovih prava i zaštite njihovih podataka. Pri tomu sudovi ne krše samo hrvatske zakone, već i uredbu EU, poznatiju kao GDPR.
Ali kao i hrvatska politička vrhuška, tako i dobar dio hrvatskih sudaca može ostati i opstati na svojim funkcijama ukoliko primjena hrvatskih zakona i dalje bude suspendirana, a transparentnost i jednakost izbrisani iz hrvatskog rječnika, kao što je to slučaj u današnjoj Hrvatskoj.
Hrvatska javnost traži odgovore:

Kako predsjednik Ustavnog suda, Miroslav Šeparović, može objasniti svoje bogatstvo koje javno iznosi u svojoj imovinskoj kartici, te uz nekretninsko bogatstvo navodi i deset milijuna kuna uštede?

Plenkovićeva vlada već duže od godinu dana krši Ustav i ne odgovara mi na moje zastupničko pitanje – koliki je iznos Šeparovićev ured uprihodio od državnih tvrtki?

Riječ je o javnom podatku kojeg je vlada dužna sama od sebe objaviti, a na odgovaranje na zastupnička pitanja obvezuje je Ustav i Poslovnik Hrvatskog sabora.

I tu dolazimo do ključnog problema: Plenković krši Ustav kako bi zaštitio predsjednika Ustavnog suda u njegovom sumnjivom bogatstvu, a posao Ustavnog suda jest da spriječi kršenje Ustava. Ovo se zove zatvoreni krug korupcije i zlouporaba!

Slična je situacija s Visokom kaznenim sudom i predsjednikom Županijskog suda u Rijeci, Veljkom Miškulinom.
U Visokom kaznenom sudu predsjednik tog suda, izvjesni Željko Horvatović, u presudi generalu Branimiru Glavašu ustvrdio je da je do međunarodnog priznanja Hrvatske jedina legalna vojna formacija bila JNA. Molim vas lijepo, za suca Horvatovića odluke Hrvatskog Sabora i referendum hrvatskih građana ne postoje. Takav bi čovjek u Izraelu ili SAD-u bio u zatvoru zbog tih protu-razumskih konstatacija, a kod nas on kroji pravdu ili nepravdu.

Njegov kolega na tom sudu, Ivan Turudić vozi auto vrijedan više od milijun kuna i kaže da je njegov znatno skromniji auto na servisu, te da je taj luksuzni dobio kao zamjenu. Doista, taj Turudić misli da je hrvatska javnost pala s marsa i vjeruje tim neuvjerljivim bajkama.

A predsjednik Županijskog suda u Rijeci, Veljko Miškulin, javno se naslikava s kontroverznim i dubioznim poduzetnikom Mirkom Pavičićem i kontroverznim Slavkom Linićem, kojima omogućava sudsku zaštitu. Taj Miškulin ima nevjerojatno bogatstvo, a cijeli radni vijek je u državnoj službi.

Dame i gospodo, de-korumpiranje pravosuđa je preduvjet bilo kakovog društvenog napretka i promjena koje su Hrvatskoj prijeko potrebne. Prethodno je, pak, potrebno ukloniti kreatore današnjeg pravosudnog stanja u Hrvatskoj, a to su HDZ i SDP te njihovi poslušnici.

Jer, samo uređena Hrvatska može biti i uspješna Hrvatska. Hrvatska mora uspostaviti vladavinu prava i jednakosti svih građana pred zakonom. To je naša obaveza prema žrtvama palim za hrvatsku slobodu, ali i obveza prema našoj djeci. I zato ćemo i uspjeti. Hrvatska će biti uređena i sređena – i nikakovi korumpirani, polupismeni suci, i nemoralni i nesposobni političari neće nas u ostvarenju tog cilja spriječiti.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.