Srbija i Mađarska čuvari 'južnih vrata Europe'! Dva drugara malo jača "sede iza sigurnosnog upravljača"

Nakon što su se "posvaditili s pola sveta" stvorili su svoj "Savez za mir". Vučić u Orbanu pronašao novog mini Putina, odlikovao ga je najvećim priznanjem, blagoslovio ga Patrijarh srpski Porfirije, primili ga Dodig i Brnabić.
I sve to dok EU i na jednog i na drugog gleda kroz povećalo i sve to u zemlji u kojoj su harale Vice-Admiralove Miklós Horthyjeve bande i pola Vojvodine zavile u crno.

Srbija i Mađarska čuvari 'južnih vrata Europe'! Dva drugara malo jača "sede iza sigurnosnog upravljača" Viktor Orban/FB
19. 9. 2022

Foto: Viktor Orban FB

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je  premijeru Mađarske Viktoru Orbanu Orden Republike Srbije na velikoj ogrlici.

Vučić je rekao da je Orban bio uz Srbiju u njenim teškim trenucima i zahvalio mu se na prijateljstvu koje je pokazao prema Srbiji. Posebno mu se zahvalio na doprinosu koji je dao u razvijanju odnosa Srbije i Mađarske.

"Ovo odlikovanje dodeljujem izuzetnom prijatelju Republike Srbije za zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa dve zemlje", rekao je Vučić u Predsedništvu Srbije i Beogradu nakon dodele odlikovanja.

To je, prema njegovim rečima, najviše odlikovanje Republike Srbije.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.