Sestre, neka ste feštale, pa zar corona party nije priređen i u izbornoj noći. Pobjednici su tancali i slavili pobjedu, a vi odlazak u Njemačku

SESTRE, SVE ZASLUŽUJETE, samo ne da Vam licemjeri to predbacuju! Ak' i oni mogu tancat i grliti se nakon izborne pobjede možete i vi slaviti odlazak u Njemačku. Osobno, mogu im donekle zamjeriti samo na izboru glazbe. Ali, pa naravno, onaj tko slavi ima pravo i na odabir muzike, tako da i s te strane ne treba biti nekih većih prigovora.

Sestre, neka ste feštale, pa zar corona party nije priređen i u izbornoj noći. Pobjednici su tancali i slavili pobjedu, a vi odlazak u Njemačku Sanjin Strukic/PIXSELL
26. 1. 2021

Napisao: Edi Prodan

Snimio: Sanjin Strukić/Pixell

Neka, neka su feštale jer ako netko zaslužuje malo opuštanja u ovih suludih 11 mjeseci, onda su to baš one - medicinske sestre. Ma i inače, rade jedan od najstresnijih poslova u kojem su sudari s najtežim pitanjima ljudskog bitka svakodnevica. Posao u kojem je ritam izmjene života i smrti pravilo, ne slučajnost, sve je samo ne lagan.
A onda, nakon jedne benigne fešte - zgražanje. Licemjerno, jeftino, patetično. Od medija, neimenovane struke, javnosti do političkih aparatčika... Kako jadno, prepuno fraza, kako potpuno nebitno. Uz jednu korist - dodatno razotkrivanje karaktera društva. Umjesto da se drukere, izdajice, žbire te čireve društva protjera u najnebitniji kut civilizacije, njihove se snimke puštaju kao relevantni zapisi. Biti novinarom ipak je nešto malo više od želje za senzacijom. Znamo se nadalje zgražati nad nešto pjesme i plesa, ali nas ne smeta da nam se većina Saborskih zastupnika cijepi, od istih tih sestara, iako je već tada bilo jasno da cjepiva za ostale, prioritetnije od narodnih poslanika, neće biti do daljnjeg. To je nama normalno ponašanje. Sestra koja je organizirala feštu po jednim informacijama ide u penziju, prema drugim u Njemačku. Kako god - odlazi. Pa i normalno da idu - idu tamo gdje ih i na plaći cijene, idu tamo gdje o njima sliku stvara njihova stručnost i požrtvovnost, na amaterski, žbirovski video zapis.
I zato, sestre, neka ste zafeštale. Ako itko to zaslužuje, ako itko u užasu koji proživljavate zaslužuje barem malo relaksacije onda ste to vi. Vjerujte, i svi bi mi ostali samo da nam se ukaže prilika. Baš kao i oni koji vas danima kamenjem gađaju .

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.