Sara Stanić, lektorica Starta, zvijezda "Crno bijelog svijeta" na duplerici, zašto windsurferi obožavaju Hrvatsku

Jer za magazin, treba imat dušu. Pročitajte zašto je print posve drukčiji od weba. Trsili smo se iz sve snage dokazati zašto je print poseban. Ni naši glavni protagonisti, junaci magazina, ne misle ništa drukčije. Koliko samo njihove pažnje, strepnji i truda da na kraju sve to izgleda tip – top. Kad to radite na webu, na „digitalijama“, posve je drukčije. Ovdje se pazi na svaku riječ, sjenu, fotku, frizuru, make up, scenu, izgled, grafiku… Taj trud koji je višestruko izražen u novinama rezultira na kraju i bitno drukčijim proizvodom. Bar tako mislimo i nismo jedino sretni tehnološkom superiornošću magazina, odličnim kunst druck papirom, sjajnim uvezom, tiskom… Novina mora imati dušu i naravno, sve ovo naprijed navedeno. Na internetu slova se nerijetko ispaljuju brzinom kojom se koriste revolveraši, no koliko god i riječi znaju ubijati, nekako se to tamo na webu olako shvaća, a može se i popraviti, obrisati, zauvijek ukloniti. Novina je poput granitnog spomenika koji žigoše za sva vremena, dokaz koji je nemoguće sakriti jednom kad ga otisneš. I ponovo smo se naslušali rečenica, a ajmo to pažljivo, nije to web. To je magazin!  I novi je Start u velikoj mjeri različit od starog, no s istom idejom, ultimativnog novinarstva. Mi smo dodali i pregršt lakših tema, onih koje vas neće nervati i u kojima možete uživati. Učinili smo Start i za nju i za njega. Idealan je za plažu. OK, nešto je teži, ali isplati se.

Prvo kad se vratite s posla, pričajte i popijte pivo s dečkom, djevojkom i naravno, potom započnite listati Start. Sigurno ćete ga i pročitati.  Skinite šminku, a nećete pogriješiti i ako uzmete Start u ruke. Da ima odličan papir ima, da je tiskan vrhunski je nesporno, tehnološki savršen. Sad samo počnite okretati stranice i ako su vam i sadržaj, fotografije, dizajn, info grafike…, gdje ćeš veće sreće za sve nas koji se trudimo print očuvati jedinstvenim

- „Što prvo napravim kad se vratim kući s predstave? Popijem pivo, skinem šminku i pričam s dečkom“, kazala nam je između toliko dobrih, pozitivnih i motivirajućih misli Sanja Stanić, kazališna glumica i naša „Start faca“ ovog broja. Pročitaje i pogledajte kako su slavili naši filmaši u Cannesu. Dubrovkinja Anyoneta Alamat Kusijanović, redateljica sjanog filma "Murine" i uz pomoć čuvenog Martina Scorsesa osvojila "Zlatnu kameru". Valentina Meštrić, sjajna priča iz Novog Marofa - restaruratorica Michelangela, Leonarda da Vincija. Donosimo ekskluzivno i fragmente i autobiografije Baracka Obame na kojeg je njegova majka imala najveći utjecaj i koja mu je sugerirala: - Misli na druge! Kakva ti osoba zapravo želiš biti.

Opustite se i uz sjajnu reportažu s Bola, koji je postao svjetsko središte windsurfera, mladih, lijepih, spretnih, sjajnih sportaša... Puno vjetra i beskrajno mnogo sjajnih fotki naše Dubravke Pajk, koja je i sama pozirala za veličanstvenu reportažu.

Stavite Start pod mišku i pravac plaža. Rashladite se u moru, rijeci, jezeru i opustite se u sadržaj koji ne nerva, koji donosi samo dobre vibracije.

Sara Stanić, lektorica Starta, zvijezda "Crno bijelog svijeta" na duplerici, zašto windsurferi obožavaju Hrvatsku Start
3. 8. 2021

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.