- Riješili smo pitanje roka za korištenje sredstava iz Fonda solidarnosti za sanaciju šteta od potresa

Andrej Plenković: - „Bilo je puno nevjernih Toma, no kao što sam i najavio, riješili smo pitanje roka za korištenje sredstava iz Fonda solidarnosti za sanaciju šteta od potresa u Zagrebu. Argumenti naše Vlade, poput progresivne štete uslijed dva uzastopna potresa, bili su utemeljeni, a usto ima čvrsti međunarodni položaj, snažni utjecaj i dobru reputaciju. Iskoristit ćemo sva raspoloživa sredstva za obnovu“.

- Riješili smo pitanje roka za korištenje sredstava iz Fonda solidarnosti za sanaciju šteta od potresa Marc Dossmann/EP
17. 2. 2022

Foto: Marc Dossmann/EP

Super dobre vijesti iz Bruxellesa za Hrvatsku donosi Andrej Plenković, predsjednik Vlade RH.  - Rečeno - učinjeno, napisano je na FB stranici vladajuće stranke!
Plenković je sastanak s Ursulom von der Leyen, predsjednicom Europske komisije iskoristio i za razgovor o ulasku Hrvatske u Schengen. Jednalo tako razgovarali su i o položaju Hrvata u BiH. Evo što je izjavio naš premijer: 

- „Ponovio sam naš jasni stav - moraju se uložiti dodatni napori kako bi se postigao dogovor o pravednome izbornom zakonu koji će omogućiti legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda. Pozivam još jednom hrvatske i bošnjačke stranke da to učine. Bosnu i Hercegovinu želimo vidjeti u europskom društvu“.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.