Preko 600 tisuća hotela širom svijeta počinje prihvaćati bitcoin kao valutu

Internetska platforma za putovanja Agoda (dio Booking Holdings) udružila se sa sličnom kripto uslugom, travala.com. Sada se preko kripto valute može rezervirati više od 600 tisuća hotela u gotovo 200 zemalja svijeta.

Preko 600 tisuća hotela širom svijeta počinje prihvaćati bitcoin kao valutu Unsplash
5. 8. 2020

Bitcoin, Ethereum, Binance Coin i više od 25 digitalnih valuta prihvaćaju se za plaćanje. Početkom srpnja travala.com udružio se s Expedijom, drugom turističkom platformom koja nudi mogućnost rezervacije i najma više od 700.000 hotela, smještaja i ostalih objekata. Od tada je start-token AVA počeo ubrzano rasti, a početkom srpnja trgovalo se malo iznad razine od 0,3 USD. Do danas, stopa altcoina porasla je 450% na 1,65 dolara, nakratko porastajući na 2 USD.

U sedam dana ukupna kapitalizacija tržišta kriptovaluta pokazala je impresivan rast - za gotovo 16 posto.

Dan ranije, 3. kolovoza, postalo je poznato da će od 2021. švicarska banka Basler Kantonalbank započeti pružati usluge trgovanja i pohrane kriptovaluta putem podružnice banke Cler. Ovo je prvi put da je švicarska tvrtka podržana od strane vlade izašla na tržište digitalne imovine.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.