Crno se piše crnim autima u Turkmenistanu, jer Gurbanguly Berdimuhamedov smatra da ta boja donosi nesreću

Predsjednik Turkmenistana ne voli crnu boju pa je zabranio uvoz crnih vozila u tu zemlju. Čelnik ove pretežito muslimanske države nastale raspadom SSSR-a obožava aute, vozi utrke, a oprobao je i kričavo zeleni Bugatti Veyron

Crno se piše crnim autima u Turkmenistanu, jer Gurbanguly Berdimuhamedov smatra da ta boja donosi nesreću UN photo
11. 1. 2018

Iako su stanovnici Turkmenistana navikli na sulude ideje vladajućih, poput one da se uklone klime sa zgrada, jer to narušava njihov izgled, sigurno nisu očekivali da će predsjednik zabraniti crna vozila.

Nakon što je došao na vlast, Berdimuhamedov je odlučio uvesti isključivo bijele limuzine kao njegovo prijevozno sredstvo jer smatra da je to boja koja donosi sreću. Isto tako smatra da je crna boja znak nesreće pa je tako naredio službenicima da stopiraju uvoz svih crnih automobila u zemlju.

No, to je samo jedna od stvari koje su zabranjene kad su u pitanju vozila. Također je onemogućen uvoz coupea, superauta te vozila s personaliziranim brojevima tablica, kao i ona koja imaju zatamnjena stakla.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.