Pazi bandera, pazi pješaci na kolniku! Imena luda nalaze se svuda, al' bogme i ZG prometni znakovi

 Suženje ceste zbog rasvjetnog stupa? Ili možda nešto drugo? Pa kako to kad drugih 20 bandera nema isto upozorenja. Kojih li samo prometnih paradoksa.

Tko postavlja ove teško objašnjive znakove, čemu služe, što nam kazuju? Zagreb je prepun nebuloznih prometnih rješenja, sulude vertikalne i horizontalne signalizacije, al' to što rade po Trešnjevci i Trnju, gdje jedan znak "ubija" drugi, gdje pojma nemate što kazuju, na što vas upozoravaju, što morate činiti?

U ovom slučaju, po tome, ako ste pješak ili morate na kolnik, to vam je ono od kanalice s desne strane do bijele crte s lijeve strane koja označava parking mjesto, ili vam ne preostaje ništa drugo da se popnete i spustite po banderi i nastavite nogostupom. Tako bar stoji u prometnom projektu kojeg potpisuju vrli zagrebački stručnjaci koji su odredili da je nogostup prostor rezerviran samo za pješake, od zidova kuća i ograda do bijele parking linije koja označena parking mjesta duž cijelih ulica. No u stvarnom životu vlada potpuni kaos. Na tom nogostupu su ne samo bandere i prometni znakovi, već i kante za smeće, a ima i još sijaset iznenađenje.

Pazi bandera, pazi pješaci na kolniku! Imena luda nalaze se svuda, al' bogme i ZG prometni znakovi Borut Černelić
8. 4. 2022
Tko je odgovoran u Gradu za to? Gdje da pješaci idu? Da se prvi penju, a zatim spuste s bandere? Molimo za stručno objašnjenje. Jedini prostor za kretanje pješaka po prometnim nacrtima je između parking mjesta i kuća. A svako malo im se prepriječi ovakav Elektrin stup, a sad i znak za kojeg pojma nemam kako je tu. Takvih stupova u ulici ima još i nigdje, pa ni tu nema suženja cesta... Što su željeli upozoriti? Da su  pješaci na cesti i da je to znak upozorenja, ali u projektnoj dokumentaciji stoji da je prostor između parkingom obilježenog prostora i zidiva kuća zapravo nogostup za pješake. Kako je ovaj znak pješaka na cesti postavljen samo na jednom od dvadesetak stupova i to u sredini ulice što to znači, dragi naši zagrebački prometni stručnjaci. Da na sljedećem stupu više nema pješaka na cesti da su na banderama, gdje već..., da osim bandera i nabacanih kanti za smeća ima i drugih uljeza na javnim površinama koje su u svojim kreativnim rješenjima nacrtali vrli prometni stručnjaci.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.