Pas "North" se sklupčao pored ozlijeđenog vlasnika i grijao ga i štitio 13 sati na samom vrhu Velebita

Filmska priča s Velebita. Pas je 13 sati grijao planinara na Velebitu. Hrvatski gorski spasitelji imali su vrlo zahtjevnu akciju spašavanja ozlijeđenog planinara s Vaganskog vrha, koja je sretno završila. Velika i presudna pomoć ozlijeđenom planinaru bio je njegov pas kojeg je vjerno grijao trinaest sati.

"Prijateljstvo i ljubav između ljudi i pasa ne poznaje granice", napisali su ljudine iz HGSS-a nakon spašavanja na najvišem vrhu Velebita. Kako su napisali, planinar i pas skliznuli su 150 metara niz padinu.
 

Pas "North" se sklupčao pored ozlijeđenog vlasnika i grijao ga i štitio 13 sati na samom vrhu Velebita HGSS FB
3. 1. 2022

Dok se pas North spustio bez ozljeda, ozlijeđen je mladi penjač. “North se sklupčao pored svog ozlijeđenog vlasnika i grijao ga i štitio 13 sati. Iz ovog slučaja svi možemo naučiti brinuti jedni o drugima”, napisali su gorski spasioci.

Ozlijeđeni planinar i njegov pas bili su na teško pristupačnom terenu, a situaciju su dodatno otežali snijeg, led, odroni i polomljena stabla. U akciji je sudjelovalo ukupno 27 spasilaca. Planinar je ozlijedio nogu, a spašavanje je trajalo 13 sati.
 

Nenadmašni spasiteji iz HGSS-a napisali su na svom FB profilu sljedeće:

Prijateljstvo i ljubav između čovjeka i psa ne poznaju granice. Spletom nesretnih okolnosti jučer popodne otklizali su zajedno niz padinu. Zajedno u sretnim i teškim trenucima, takav je život. North je prošao bez ozljeda, ali njegov prijatelj, mladi planinar nije bio te sreće. Sklupčao se uz njega i grijao ga svojim tijelom. Njegova odanost nije prestala ni dolaskom spašavatelja, bio je jedan od nas čuvajući svoga čovjeka 13 sati. Iz ovoga primjera svi možemo naučiti o brizi jednih o drugima.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.