Nakon Milanovića i Kolakušić se obrušio na Plenkovića: - Odmah zaustavi politički progon građana!

Mislav Kolakušić, hrvatski europarlamentarac stao je u obranu svojih volontera koje progoni DORH i zbog 30 kuna koje su uložili u skupljanje potpisa za predsjedničku kampanju 2019. Eto što je danas napisao na svojoj FB stranici:
- Predsjednik Vlade Andrej Plenković danas kontrolira sve tri grane vlasti. I izvršnu, i zakonodavnu i sudsku, tj. ima apsolutnu moć u Hrvatskoj. U 4 godine mandata na sve ključne pozicije imenovao je sve ključne ljude svih sustava, ima potpunu vlast nad njima i kontrolira Sabor te je takva Hrvatska danas jedna od najkorumpiranijih država Europe.
Kada je država u kojoj jedan čovjek ima svu vlast, korumpirana, onda je ona korumpirana po odluci čovjeka koji ima svu vlast. I Hrvatska je danas korumpirana po političkoj odluci Andreja Plenkovića. U Hrvatskoj danas ne postoji pravna država odlukom Andreja Plenkovića. I u Hrvatskoj se, odnedavno, progone građani koji podržavaju oporbene političare, odlukom Andreja Plenkovića.
Posljednjih tjedana dobivamo informacije da građani koji su uoči predsjedničkih izbora prikupljali potpise za kandidaturu Mislava Kolkaušića dobivaju od DORH-a prijetnje kaznenim postupcima i pozivaju se na obavjesne razgovore zato što su platili zakupe javne površine nekoliko desetaka kuna, a to nisu prijavili Državnom izbornom povjerenstvu. Iako su građani, volonteri, odradili sve u okviru zakona, prikupili potpise prije početka izborne promidžbe i platitli sve troškove u svojim gradovima, DORH zlorabi moć koju ima i neosnovano zastrašuje građane kaznenim postupcima zbog nekoliko desetaka kuna naknade za javnu površinu iako se radi o običnim, benignim prekršajima.
Nemamo nikakve sumnje da se u ovom slučaju radi o političkom progonu, a na vrhu te piramide koja danas hara Hrvatskom je predsjednik Vlade Andrej Plenković. Zbog toga je jutros zastupnik u Europskom parlamentu, Mislav Kolakušić poslao pismo predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću u kojem je od njega zatražio da odmah zaustavi politički i pravni progon građana.
Ključna poruka Mislava Kolakušića predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću može se sažeti riječima: Poduzet ću sve zakonske i političke korake kako bi zaštitio građane od vaše totalitarne represije i zlouporabe moći. Ako uistinu želite Hrvatsku pretvoriti u totalitarni režim, naići ćete na primjereni otpor. Ne bojimo Vas se i niste nas impresionirali.

Nakon Milanovića i Kolakušić se obrušio na Plenkovića: -  Odmah zaustavi politički progon građana! Jurica Galoic/PIXSELL
26. 10. 2020

Pismo eurozastupnika prenosimo u potpunosti:

-

Predsjedniče Vlade Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću,

kao izabrani hrvatski zastupnik i predstavnik hrvatskih građana u Europskom parlamentu zahtijevam da odmah prestanete s kršenjem osnovnih ljudskih i političkih prava građana koji su na prošlogodišnjim izborima za predsjednika Republike Hrvatske iskoristili svoja Ustavom zagarantirana prava te se samoinicijativno uključili u izborni postupak organiziranjem prikupljanja potpisa za moju kandidaturu za dužnost Predsjednika Republike Hrvatske, a koje u vašem mandatu, s Vašim odobrenjem i pod Vašim nadzorom provode Državno izborno povjerenstvo, Ministarstvo unutarnjih poslova i Državno odvjetništvo.

Danas, godinu dana nakon završetka postupka kandidiranja i izbora za Predsjednika Republike, građani koji su se samoinicijativno organizirali i prikupljali potrebne potpise sukladno svim pozitivnih propisima i zakonima Republike Hrvatske i Europske unije, dobivaju prijetnje kaznenim postupcima i pozivaju se na obavijesne razgovore s naznakom da se radi o kaznenom djelu vrijednosti od nekoliko desetaka kuna (nekoliko eura). Iako se radi o izvidima u prekršajnom postupku u pozivima za obavijesne razgovore namjerno je navedeno da se radi o kaznenom postupku da bi zastrašivanje građana bilo što višeg stupnja. Prijeti im se kaznama koje su u visini njihove godišnje mirovine. Upozoravam Vas da se radi o nezakonitom i neopravdanom progonu od strane Državnog odvjetništva i djelatnika Ministarstva unutarnjih poslova, koji  temeljem očigledno neistinitih i nezakonitih prijava Državnog izbornog povjerenstva na čelu s notornim Đurom Sessom zastrašuju građane i vrše politički progon terećenjem za nepostojeće i iskonstruirane prekršaje. Moj ured zaprimio je šokantna svjedočanstva prema kojima policijski djelatnici zbog navodnih i nedokazanih prekršaja teških nekoliko desetaka kuna građane nezakonito ispituju temeljem odredbi Zakona o kaznenom postupku te ih zastrašuju provedbom kaznenih postupaka.

Tvorac montiranih optužbi temeljem kojih se sada progone građani koji su mi odlučili iskazati podršku je Vaš predsjednik Državnog izbornog povjerenstva i predsjednik Vrhovnog suda, Đuro Sessa kojeg ste „imenovali“ na tu dužnost, a koji je u brojnim navratima, potpuno suprotno svim uzusima demokratskog društva s mjesta čelnika Državnog izbornog povjerenstva na nacionalnoj televiziji predvodio političke napade protiv mene kao kandidata neposredno prije izbora za Europski parlament, zbog čega sam zatražio njegovo razrješenje s dužnosti Predsjednika DIP-a, na što su se Vaše institucije oglušile iako bi u svakoj demokratskoj državi isti bio odmah razriješen. Svojim izravnim utjecajem na izborni proces, Sessa je izbore pretvorio u neregularnu farsu koja bi u svakom demokratskom društvu bila poništena do izbora novog sastava Državnog izbornog povjerenstva. Izborni procesi u kojem predsjednik Vrhovnog suda i Državnog izbornog povjerenstva na nacionalnoj televiziji napada kandidate oporbe i odriče im pravo kandidature su odlika totalitarnih režima, a Vi ovakvim mjerama upravo gradite jedan. Tijekom EU izbora, isti Đuro Sessa se i u najgledanijoj televizijskoj emisiji sramotio nepoznavanjem osnovnih odredbi Zakona o izboru članova u Europski parlament ili je namjerno lagao građane da se ja kao sudac ne mogu kandidirati iako to Izborni zakon izrijekom dopušta, a naposljetku i izabran sam. O kakvom se profilu suca Vrhovnog suda i predsjednika DIP-a radi najbolje govori činjenica da je Zdravko Mamić, poznati nogometni menadžer i osuđeni bjegunac od hrvatskog pravosuđa, nedavno izjavio da će optužiti Sessu da mu je osobno dao mito kao sucu prije 15 godina, na što je isti ostao bez ikakvog suvislog odgovora.

Za takva teška kršenja građanskih i političkih prava smatram odgovornim izravno Vas, kao jedinog arhitekta trenutnog političkog sustava u Republici Hrvatskoj i osobu koja je izravno ili posredno odgovorna za funkcioniranje svih ključnih državnih institucija, neovisno radi li se o izvršnoj, zakonodavnoj ili sudbenoj vlasti. Svojim kadroviranjem stvorili ste u četiri godine sustav koji nije sposoban, ili ne želi, osigurati uvjete da pravosuđe kazni kriminalce i osigura građanima ravnopravnost, ali znate pokazati silu na malim ljudima koji ne razmišljaju jednako kao i vi i ne pripadaju vašem umreženom sustavu.

Molim Vas da ne glumite, neka institucije rade svoj posao, jer se ovakav sumanuti politički progon oporbe nikada ne bi pokrenuo bez Vašeg odobrenja.

Od Vas osobno zahtijevam da zaustavite pravno nasilje nad građanima zbog njihovog političkog opredjeljenja, da poštujete temeljne dokumente Europske unije o zaštiti prava građana i da zauzdate čelnike institucija koje se služe naci-komunističkim metodama obračuna sa političkom oporbom, a koje ste Vi instalirali ne ključne pozicije ili ste im tim pozicijama ostavili. Siguran sam da su Vaši uzori Staljin i Berija ovih dana zadovoljni s učenikom.

Morate biti svjesni činjenice da politički progoni građana montiranim postupcima koje vrijeđaju sve ljude zdravog razuma teško mogu proći i u Bjelorusiji i da ćete, ukoliko želite Hrvatsku pretvoriti u Bjelorusiju, a sebe ustoličiti u domaću verziju Lukašenka ili Vučića, naići na primjeren otpor. Svjestan sam činjenice da ste kreirali izborni sustav podložan beskrajnim manipulacijama, da nema nikakvog jamstva poštenih izbora. Hvalite se pobjedom na parlamentarnim izborima a dobili ste 17% glasova od ukupnog broja glasača i to u izbornom postupku u kojem građani ne potvrđuju svoj dolazak na izbore potpisom niti na bilo koji drugi način pa predsjednik i članovi odbora koji su „sukladno zakonu“ iz vladajuće stranke mogu u pogodnom trenutku nasumice zaokruživati imena i ubaciti listića koliko god Vam je potrebno za pobjedu na „izborima“. Valjanost izbora narušavate i stvaranjem brojnih “kandidata” kao na posljednjim predsjedničkim izborima kada je navodno 12 kandidata “prikupilo” potpise iako je „na terenu“ bilo potpuno jasno da je samo četiri ili eventualno 5 kandidata uistinu to i učinilo. Tu tvrdnju potkrjepljuje i činjenica da su pojedini kandidati na izborima dobili nekoliko puta manje glasova nego što su navodno prikupili potpisa.

Unatoč tome, granicu koju upravo pokušavate prijeći, a to je progon građana koji su mi izrazili građansku i političku podršku, nećete prijeći bez poziva na političku odgovornost.

U zaštiti građana koji su se našli pod totalitarnom represijom institucija pod Vašom kontrolom i zlouporabi moći i zakonodavstva poduzet ću sve zakonske i političke korake koji mi stoje na raspolaganju.

Izvješće Europske unije o stanju vladavine prava u Republici Hrvatskoj, koje je poražavajuće za Vašu Vladu i percepciju vašeg mandata u EU,  dobit će još jedno poglavlje, ukoliko ne zaustavite ovu zlouporabu institucija od strane čelnika institucija koje ste upravo Vi postavili.
Predsjedniče Vlade RH Andreju Plenkoviću iako ste na sve ključne poziciji u policiji, pravosuđu i tajnim službama postavili svoje ljude, morate znati da nas nećete zastrašiti.
Ne bojimo Vas se i niste nas impresionirali!

U Zagrebu, 26.10.2020.
Mislav Kolakušić

Zastupnik u Europskom parlamentu

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.