Čak tri četvrtine ispitanika zaljubilo je na radnom mjestu - ANKTEA

Radno mjesto je najčešće mjesto gdje se dogode iskre i Amorove strelice. Na poslu se 75,7 posto sudionika ankete zaljubilo ili romantično upustilo u vezu. Anketu je početkom veljače proveo portal za karijerno zapošljavanje Mojedelo.com na uzorku od 814 ispitanika. Među njima, njih 152 požalilo je zbog svoje romantične radnje. 18,7 posto ispitanika.
 

Čak tri četvrtine ispitanika zaljubilo je na radnom mjestu - ANKTEA Hans Braxmeier f/ Pixabay
11. 2. 2022

Zaljubljenost može pozitivno utjecati na učinak zaposlenika, predanost i pozitivnu energiju, jer potiče produktivnost i unosi pozitivnost u radno okruženje. Uz otvorene i odrasle veze, nova ljubav može biti velika pokretačka snaga i izvor motivacije, kako za ljubavnika, tako i za ostale članove tima, rekla je u utorak Monika Burjek s Mojedelo.com.
 

Prema rezultatima ankete Mojedelo.com koju je objavila agencija Adrema, ljubav na poslu zbog ispreplitanja profesionalnih i privatnih zadiranja u našu privatnost, ljubavnici mogu postati predmetom glasina i aluzija, posebice kada je riječ o romansi između nadređeni i podređeni. Zbog ljubavnog para radno okruženje može postati stresnije i napetije, a odnosi moći mogu se raspasti. No, uključeni u vezu nađu se u nezavidnom položaju u slučaju prekida, što pogađa ostale zaposlenike. Osim toga, romantična veza na radnom mjestu može negativno utjecati na reputaciju pojedinca na poslu ili ga čak koštati posla, između ostalog navodi portal.

"Ljubav na radnom mjestu nam se može dogoditi, ali snalaženje kroz ozbiljnu romansu može biti prilično zahtjevno, ali i nagrađeno sretnom vezom. Svakako, poslodavci danas te veze podržavaju puno više nego prije", rekao je Burjek. com u Istraživanje provedeno od 31. siječnja do 8. veljače kao ključnu točku ističe da su ljubavnici unaprijed obaviješteni o mogućim rizicima romantične veze i politici tvrtke prema romantici na radnom mjestu. Također je važno da svoju vezu ne skrivaju, već to priznaju svom nadređenom te da održavaju korektne odnose sa suradnicima.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.