Podmetnuta bomba? Palača Versailles je evakuirana i zatvorena, jednako kao i čuveni muzej Louvre

Palača Versailles ponovno je evakuirana zbog prijetnje bombom. Isti scenarij i za čuveni Louvre. Strah od terorizma ne prestaje u Francuskoj, ali i u cijeloj zapadnoj Europi.

Podmetnuta bomba? Palača Versailles je evakuirana i zatvorena, jednako kao i čuveni muzej Louvre Michelle Raponi / Pixabay
17. 10. 2023

Palača Versailles u blizini Pariza danas je ponovno evakuirana zbog prijetnje od podmetnute bombe, javlja francuska novinska agencija AFP pozivajući se na izvore bliske slučaju. Kako je ranije najavila uprava ove među turistima popularne atrakcije, palača će danas ostati zatvorena iz sigurnosnih razloga. Kako je za AFP rekao policijski izvor, evakuacija posjetitelja završena je oko 13.15 sati.

Zatvoren i Louvre

Zbog anonimne prijetnje o podmetnutoj bombi već su u subotu evakuirani posjetitelji ove nekadašnje rezidencije francuskih kraljeva te je zatvorena na jedan dan. Zbog prijetnje bombom u subotu je morao biti zatvoren i poznati pariški muzej Louvre. Kasnije su objavili da nema opasnosti Francuska je u stanju najviše pripravnosti nakon napada nožem u petak, u kojem je radikalizirani ekstremist izbo učitelja i teško ranio još troje ljudi. Francuska je također pojačala granične kontrole s Belgijom nakon napada u Bruxellesu u kojem je osumnjičeni islamist u ponedjeljak navečer ubio švedskog državljanina, rekao je francuski ministar unutarnjih poslova Gerald Darmanin.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.