Osoblje zračne luke ostalo je bez daha: nisu mogli vjerovati s čime putnica putuje

Jessica Manning zadržala je svoje staro srce organ nakon transplantacije organa i čak ga je ponijela sa sobom kada se s Novog Zelanda preselila u Australiju.
 

Osoblje zračne luke ostalo je bez daha: nisu mogli vjerovati s čime putnica putuje TikTok/JessicaManning
22. 6. 2024

Jessica Manning ima 30 godina i doselila se u Australiju s Novog Zelanda. Njezina prtljaga, međutim, nije uključivala samo kućanske potrepštine i odjeću. Manning je sa sobom imala svoje staro srce koje je prije nekoliko godina izvađeno transplantacijom. Unatoč početnom iznenađenju, službenici na sigurnosnoj kontrolnoj točki u zračnoj luci nisu osjetili mučninu kad su vidjeli njezino srce umotano u plastiku. Sat vremena su provjeravali je li organ opasan po zdravlje, ali su na kraju dali zeleno svjetlo. Sada se sigurno vraća u njezin ormar.

@jessica.elenanz Been a long time since iv shown or talkes about my old heart so heres an oldie from a year ago 😂#onthisday #humanheart #surgerytiktok #fyp #surgery #organs #donor ♬ Aesthetic - Tollan Kim

Nužno presađivanje srce

Manning je kao dijete imala tri operacije srca. U dobi od 22 godine dijagnosticirana joj je i bolest jetre. Liječnici su joj tada predviđali još dvije godine života, a jedina šansa za preživljavanje bila je transplantacija srca i jetre. Morala je čekati 16 mjeseci prije nego što je transplantirana, donirala je svoje srce u medicinske svrhe. No nakon deset mjeseci znanstvenici ga više nisu trebali i poslali su ga natrag. Manning ju je tako zadržala kao uspomenu na svoj život.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.