Kompanija priznata u industriji kompjutorskih igrica i Mercedes zajedno stvaraju super-računalo za automobil

Mercedes-Benz i NVIDIA na zajedničkoj su konferenciji za novinare najavili suradnju u stvaranju "revolucionarnog automobilskog računalnog sustava" za premium automobile. Od 2024. godine Mercedes će biti opremljen autonomnim sustavima vožnje i sigurnosti.

Kompanija priznata u industriji kompjutorskih igrica i Mercedes zajedno stvaraju super-računalo za automobil Mercedes-NVIDIA
25. 6. 2020

Novi sustav bit će izgrađen na platformi NVIDIA Drive. Automobili Mercedes-Benz koristit će verziju sa sustavom Orin koji se temelji na nedavno predstavljenoj arhitekturi NVIDIA Ampere, a softver zasnovan na umjetnoj inteligenciji moći će samostalno voziti automobil.

Tvornički firmware osigurat će treću razinu autonomije. To znači da će sustav moći upravljati upravljačem i kočenjem, ali vozač mora biti spreman preuzeti kontrolu u slučaju opasnih situacija. Poboljšani softver omogućit će automobilu da zauzme i napusti parkirno mjesto, koristeći 4. stupanj autonomije.

Tehnologija će podržati ažuriranja softvera za bežične automobile, poput na pametnom telefonu. U tom smislu, predstavnici tvrtki uvjeravaju, razvoj će biti ispred Teslinih električnih automobila.

Osim vožnje, sustav Nvidia Drive nadgledat će kretanje glave i očiju vozača kako bi procijenio njegov fokus na cesti, sustav će pratiti i frekvenciju treptanja kako bi procijenio pospanost i probudio se ako je potrebno.

Osim toga, Drive može kontrolirati situaciju izvan automobila. Na primjer, ako se vozač sprema izaći iz automobila a u naletu je drugi automobil ili biciklist, sustav će upozoriti na opasnost ili će blokirati kvaku na vratima dok objekt ne prođe.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.