Kolakušić ide na izbore i osniva stranku, priziva veliku koaliciju, rušenje HDZ-a i SDP-a, a kreće s EU strankom nacionalnih naboja

Veliki „come back“ Mislava Kolakušića koji zajedno s nizozemskom  europarlamentarkom Dorien Rookmaker osniva internacionalnu stranku s nacionalnim nabojima. U novom EU pokretu bit će najmanje 6 stranaka iz 8 država. U eksplozivnom i ekskluzivnom intervjuu za novi broj Start koji izlazi početkom svibnja kazali su kako se sprema „auzmeš“ u Europi, ali i u velikom broju od 27 država! Govore: - Nismo ih mogli razbucati iznutra, sad ćemo pokušati izvana!

Europu ne mijenjaju samo Viktor Orban,  Matteo Salvini i Mateusz Morawiecki koji prizivaju renesansu EU i oko kojih se grupira tradicionalna Europa, Europu već mijenjaju i Dorien Rookmaker i Mislav Kolakušić koji su magnetskom privlačnošću na svoju stranu pridobili već šest stranaka iz osam različitih država EU. Nova je Europa na pomolu. Čitajte više u novom broju Starta koji stiže na kioske u svibnju. Plus intervju s osnivačima nove stranke, nizozemskom europarlamentarkom i Kolakušićem. HR europarlamentarac napisao je na svojoj FB stranici: - Velika koalicija oporbe je jedini put za zaustavljanje korupcije i jedini put u zdravo društvo jednakih građana u svim aspektima društva. Stvaranje velike koalicije bit će početak kraja kriminala u Hrvatskoj. To je cilj na kojem radimo i to je cilj koji je ostvariv na sljedećim parlamentarnim izborima.

Kolakušić ide na izbore i osniva stranku, priziva veliku koaliciju, rušenje HDZ-a i SDP-a, a kreće s EU strankom nacionalnih naboja Michel CHRISTEN Copyright © European Union 2020 - Source : EP
2. 4. 2021

Napisao: Borut Černelić

Foto: Alexis HAULOT/Copyright © European Union 2021

Kad već sustav nije uspio promijeniti „iznutra“, sad će pokušati „izvana“. Dorien Rookmaker, znana nizozemska političarka i europska zastupnica kreće s Kolakušićem u  osnivanje europske stranke kojoj je jednaki cilj, promijeniti Europu, baš kao i  njene sastavnice. Hoće li se stranka zvati „Space“, „Freedom“, „Sloboda“,  ili drukčije, sad i nije toliko bitno. Njih dvoje su osnivači internacionalne stranke, a već sad imaju listu interesenata iz dobrog dijela Europe. Njima se u prvom valu pridružuju europarlamentarci iz osam država i šest različitih stranaka. I Dorien Rookmaker i Mislav Kolakušić svojim su idejama pridobili pažnju iznimno značajnih europskih partnera i to ne samo onih iz Kluba Nezavisnih parlamentaraca kojem pripadaju. Da se sprema pravi „auzmeš“ u Europi potrudila se i razočarana „Trojka“ nezadovoljna dominacijom demokršćana (EPP-a) i ponajprije Frau Angele Merkel. Prvo je Viktor Orban „junio“ i završio sa svojih 12 europarlamentaraca ni manje ni više nego u klubu u kojem su Dorien Rookmaker i Mislav Kolakušić. Karizmatični i kontroverzni Orban tu se neće dugo zadržati, jer već je pridobio na svoju stranu i Mattea Salvinija, ministra Policije Italije, čija je stranka Lega najveća pojedinačna partija u Europarlamentu s 27 zastupnika, a istim je putem krenuo i Mateusz Morawiecki,  poljski premijer i šef vladajuće stranke Pravo i Pravda, koja ima u Bruxellesu 25 zastupnika. Dva premijera i jedan ministar početkom ožujka susreli su se u Budimpešti i najavili velike promjene u Europi. Koje će se nezadovoljnike povući sa sobom može se samo pretpostaviti. Već sada tako u EP imaju 64 zastupnika, a prema nekim indicijama mogli bi ih imati gotovo kao „vladajući“ EPP (177). Matteo Salvini ovih se dana silno dodvorava Marie Le Pen s kojom je u istom klubu sada i koju želi prigrliti u novi europski politički savez i u miraz dobiti još dvadesetak europarlamentaraca. Da kojim slučajem Brexitovci nisu napustili Europsku Uniju, već bi sada Macron i Merkel bili u opoziciji. U eksplozivnom i ekskluzivnom intervjuu za novi broj Start koji izlazi početkom svibnja kazali su kako se sprema „auzmeš“ u Europi, ali i u velikoj broju od 27 država! Govore: - Nismo ih mogli razbucati iznutra, sad ćemo pokušati izvana!

U eksplozivnom i ekskluzivnom intervjuu za novi broj Start koji izlazi početkom svibnja kazali su kako se sprema „auzmeš“ u Europi, ali i u velikoj broju od 27 država! Govore: - Nismo ih mogli razbucati iznutra, sad ćemo pokušati izvana!

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.