Senzacionalni Slovenac Čeh napucao trenera i postao svjetski prvak! Zbog KOGA se je atletičar s granice sa Hrvatskom preselio u Estoniju?

Kristjan Čeh zbog djevojke otpustio trenera i oduševio Slovence i oduzeo slavu sjajnim biciklistima, Tadeju Pogačaru i Primožu Rogliču! Pobjedom na Svjetskom prvenstvu u atletici ostvario mu se san i digao je Slovence, ali i Estonce na noge. Sportaš koji je najmlađi diskaš svjetski prvak svih vremena, već neko vrijeme ne trenira na domaćem terenu. Ljubav ga je odvela u inozemstvo.
 

Senzacionalni Slovenac Čeh napucao trenera i postao svjetski prvak! Zbog KOGA se je atletičar s granice sa Hrvatskom preselio u Estoniju? Instagram/Kristjan Čeh/Ana Maria Orel/fotomontaža
20. 7. 2022

Slovenski atletičar Kristjan Čeh je na Svjetskom prvenstvu u Eugenu s rekordom prvenstava (71,13 metra) u velikom stilu osvojio svoj prvi naslov svjestkog prvaka. Na Haywardu Fieldu je 23-godišnjak bio razred za sebe.

Ovo je dosad najveći uspjeh Ptujčanina koji je na Olimpijadi u Tokiju osvojio peto mjesto. Vrijeme Olimpijskih igara za njega je bilo vrlo turbulentno, jer je usred sezone ostao bez trenera s kojim nije našao zajednički jezik.
 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by European Athletics (@europeanathletics)

Spor s trenerom zbog djevojke

Čeh se lani razišao s trenerom Gorazdom Rajhnerom jer nije dopustio estonskoj bacačici kladiva Ani Mariji Orel da sudjeluje na njihovim treninzima. "Zbog različitih pogleda s kim mogu trenirati, bilo je pretjeranih reakcija i s moje i s trenerove strane. On je zahtijevao da moja djevojka Orlova, bacačica kladiva iz Estonije, izostane s treninga. To je bio glavni razlog, pa smo prekinuli", rekao je Čeh.

No, njegov bivši trener ima malo drugačiji pogled na navedeni spor. "Kristjan nije prihvatio način rada, da ne miješa posao s privatnim životom. Kad smo to htjeli prezentirati, rekao je da mu uništavamo život. Možda smo bili malo oštri. Neću trenirati s Orlovom, koja mu smeta tijekom treninga, objasnio je Rajher prošle godine.
 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anna Maria Orel (@annamaria_orel)

Nakon napornog razdoblja atletičar je napustio Sloveniju i preselio se živjeti s djevojkom u Estoniju, gdje je započeo ovogodišnju atletiku s novim trenerom, Estoncem Gerdom Kanterom. Iza sebe ima brojne uspjehe, među kojima je i olimpijski prvak.

Sportaš se već navikao na život u Tallinnu. "Nikada nisam bio toliko dugo u drugoj zemlji, ali ništa mi ne nedostaje, jer su uvjeti u dvorani bolji nego kod kuće. Svaki dan imam dva treninga pa nemam ni vremena razmišljati hoće li mi nešto nedostajati. Treba stalno raditi", rekao je u intervjuu za Siol početkom godine.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.