Jadranka Juras podijelila srceparajući video (ljudska zloba nema granica)

ZASTRAŠUJUĆE! Medvjedica Ina živjela je u kavezu 20 godina i sad su je pustili u divljinu, no ona nije navikla na prostranstva. Stalno se vrti u krugu od dvadesetak metara, kao nekad u kavezu!

Divlje životinje pripadaju divljini, ali mnoge je čovjek porobio iz hira da budu uz njega. Mnogi od njih su traumatizirani cijeli život, čak i ako imaju sreću da jednog dana dočekaju slobodu...

Jadranka Juras podijelila srceparajući video (ljudska zloba nema granica) Serena Ceccuzzi / Facebook
16. 2. 2024

Nažalost, često pišemo o životinjama u zatočeništvu kojima tu nikako nije mjesto. Sjećate li se još orke Lolite, koja je živjela u malom bazenu zabavnog parka, ali je umrla netom prije nego što je trebala biti puštena ili jadnog medvjeda Balooa, koji je mučen u kavezu na rumunjskom skijalištu više od 23 godine. Skijaši ga udaraju motkama po šipkama i čak ga polijevaju alkoholom. Lovci su Balooa pronašli ozlijeđenog u šumi i 'spasili' ga, ali njegov život od tada više nije dostojan tog imena. Dugi niz godina bio je zarobljen u kavezu, ali posljednjih nekoliko godina je na slobodi. No, trauma ga prati toliko snažno da najvjerojatnije nikada neće moći živjeti punim životom.

Srceparajuće je gledati njegovo ponašanje dok samo hoda u krug iako ima ogroman rezervat prirode po kojem može lutati. Kreće se onako kako se samo mogao kretati dok je još živio u kavezu više od 20 godina!

Zapravo, riječ je o medvjediću, zove se Ina, a zatvorena je u kavezu u jednom od rumunjskih gradova.

Čak i nakon više od sedam godina na slobodi, Ina i dalje misli da je zarobljena u kavezu koji dijeli s još jednim medvjedićem: "Ona je slobodna, ali njezin duh je još uvijek iza rešetaka i još uvijek ima dana kada cijelo vrijeme hoda u krug, “ rekao je predstavnik organizacije koja stoji iza njenog oslobađanja.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.