Intervju s prof. dr. sci. Vili Berošem. COVID-19 oteo se kontroli Talijanima. Ne putujte u krizna žarišta. EU sporo donosi odluke i moramo pod hitno djelovati poput Singapura koji odluke donosi u hipu


U ekskluzivnom razgovoru za Start prof. dr. sci. Vili Beroš, ministar zdravstva u Vladi RH detaljno progovara o dobrom i lošem scenariju za koje je Hrvatska spremna.

Istaknuo je sporo donošenje odluke europske briselske birokracije koja ne reagira pravovremeno na odluke struke, pa i kriznog stožera 27 ministara zdravstva EU. U Singapuru i Macaou više se ne bilježe novi slučajevi bolesti izazvane koronom i zbog sistema u kojem se odluke donose u sekundi. Hrvatska im povijesnu šansu iskoristiti predsjedanje Europskom unijom i nametnuti bitno brži ritam odlučivanja i ne samo kad je riječ o epidemiji COVID-19, već nam to diktiraju i druge krizne situacije poput krize s migrantima, odnosima s turskom. - Mislili smo da će nam Brexit biti najveća zadaća, kad eto vidjeti kako se problemi poput lavina valjaju, kazao nam je između ostalog ministar u kojeg su uperene oči javnosti i koji se u ovo malo vremena koliko je na čelu Ministarstva zdravstva odlično snalazi.

Intervju s prof. dr. sci. Vili Berošem. COVID-19 oteo se kontroli Talijanima. Ne putujte u krizna žarišta. EU sporo donosi odluke i moramo pod hitno djelovati poput Singapura koji odluke donosi u hipu Bojan Haron Markičević/Start
8. 3. 2020

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.