IGOR ŠTAGLJAR, znanstvenik koji je na putu pronalaska lijeka za rak. ODLIČAN ZA KANADU, ali nedovoljno dobar za LIJEPU NAŠU HRVATSKU. Blaženka Divjak "na aparatima"

Blaženka Divjak “na aparatima”, Kanađani i Nijemci dali ogromnu sedmeroznamenkastu cifru za „lijek za rak“ prof. dr. Igoru Štagljaru, kojeg je ministrica hladno “otpilila” i koja je za „sitniš“ mogla Hrvatsku uvrstiti na svjetsku top listu znanstvenih dostignuća. Hrvatskoj ne treba “lijek za rak”, no Kanađani su projekt jedva dočekali i dali prof. Igoru Štagljaru i njegovu timu, kojeg predvodi Miroslav Samaržija, predstojnik Klinike za plućne bolesti Jordanovac KBC-a Zagreb, i deset puta više novca. Sve zbog znanosti i sve izvjesnijeg pozitivnog rezultata poodmaklog istraživanja hrvatskog stručnjaka s dvije adresa, onom u Zagrebu i onom u Torontu! Kako to obično biva u nas, politika se olako riješila znanstvenika i njegova rada kojeg je u velikoj mjeri imao namjeru darovati Hrvatskoj. VIŠE U NOVOM TISKANOM BROJU STARTA KOJI JE NA SVIM KIOSCIMA. Otkrivamo detalja zavjere protiv izvrsnosti u Hrvata

IGOR ŠTAGLJAR, znanstvenik koji je na putu pronalaska lijeka za rak. ODLIČAN ZA KANADU, ali nedovoljno dobar za LIJEPU NAŠU HRVATSKU. Blaženka Divjak "na aparatima" Branimir Klarić/Start
21. 12. 2019

Napisao: Igor Stažić

Snimili: Sam Motala, Tonko Buterin, Bojan Haron Markičević, Igor Štagljar/Start press

Nakon sramotne i nečuvene odbijenice Ministarstvo znanosti i obrazovanja Igoru Štagljaru, koji je imao volju i potrebu proljetos dovesti internacionalni projekt rada na “lijeku za rak” u Split, dogodio se senzacionalan obrat. Očigledno kako ga Kanađani drže ga k’o kap vode na dlanu i pomažu mu u potrazi za najtraženijim lijekom.
- ODLIČAN ZA KANADU ALI NEDOVOLJNO DOBAR ZA HRVATSKU, naslovio je ogorčeno pismo hrvatskoj, ali i svjetskoj javnosti profesor doktor Igor Štagljar, koji uz intenzivan znanstveni radi predaje i na Univerzitetu Toronto, koji je ove godine na 19. mjestu rang liste najboljih svjetskih sveučilišta i koji je na šestom mjestu kad je riječ o medicini! U manje od pola godine Kanađani i Nijemci su prof. dr. Igora Štagljara nagradili ogromnim povjerenjem i onim bez čega u ovom znanstvenom istraživanju se ne može. Povjerili su mu pola milijuna eura za razvoj “lijeka za rak” koji će jednog dana, ako se realizira, biti kanadsko i njemačko, no nažalost ne i hrvatsko vlasništvo.
>stop onima koji nam ne daju naprijed
Cijela je normalna Hrvatska u siječnju bila u šoku. Ministarstvo znanosti i obrazovanja nakon čak 16 mjeseci odlučivanja odbilo je pratiti potentni projekt profesora Igora Štagljara koji je s nekolicinom istomišljenika i znanstvenika osmislio dobar dio svojih istraživanja i rada na “lijeku za rak” prenijeti u Hrvatsku. MZO je trebao dati za projekt i nešto malo novaca, a na odluku su potrošili vremena koliko je i Uljaniku bilo potrebno da sagradi prekooceanski brod. Oni nisu i neće sagraditi ništa, već će ubiti i ono malo vjere i nade u bolju Hrvatsku i otjerati ne samo Štagljare i njemu slične iz Domovine. Tko god može sad će još lakše donijeti odluku da mu ovdje spasa nema. Najoštriji u komentaru bio je profesor Slaven Letica koji je dao potporu Igoru Štagljaru i njegovu hrvatskom, kojeg predvodi timu napisavši: - Prije ili kasnije završit će u “tamnici” svi oni koji onemogućuju napredak. Posebice... Snješka i Tomo! Snješka je zapravo kodno ime za Blaženku Divjak, ministricu Prosvjete koja se nije potrudila da honorira potentni projekt kojeg je profesor Igor Štagljar imao namjeru realizirati u Hrvatskoj i s Hrvatskom. Njegova ponuda bila je i više nego gentlemanska i zapravo je odlučio jednog dana “lijek za rak” darovati Republici Hrvatskoj, no pao je na natječaju zbog krajnje bizarnih razloga.

VIŠE U NOVOM TISKANOM BROJU STARTA KOJI JE NA SVIM KIOSCIMA. Otkrivamo detalja zavjere protiv izvrsnosti u Hrvata

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.