I 7. Renault postao "Car of The Year"! Od Renaulta 16 (1966.) do električnog Scenica 2024.!

SCENIC E-TECH ELECTRIC - PROGLAŠEN AUTOMOBILOM GODINE 2024. Za Europski žiri Renault Scenic E-Tech electric najbolji je auto u ovoj godini!

Rezultati su objavljeni danas na svečanosti Međunarodnog salona automobila u Ženevi (Švicarska), a Renault je ostavio iza sebe BMW serije 5, BYD Seal, Kia EV9, Peugeot E-3008/3008, Renault Scenic, Toyota C-HR i Volvo EX30.

 

I 7. Renault postao "Car of The Year"! Od Renaulta 16 (1966.) do električnog Scenica 2024.! Renault Press
26. 2. 2024

Scenic je sedmo vozilo marke Renault koje je okrunjeno naslovom „Automobila godine”. Scenic E-Tech electric proglašen je Automobilom godine 2024. Rezultati su objavljeni danas na svečanosti Međunarodnog salona automobila u Ženevi (Švicarska).

Nakon prvog kruga glasovanja u studenome prošle godine, Scenic se našao među sedam finalista: BMW serije 5, BYD Seal, Kia EV9, Peugeot E-3008/3008, Renault Scenic, Toyota C-HR i Volvo EX30.

Pobjednika natjecanja birao je žiri sastavljen od 59 automobilističkih novinara iz 22 zemlje. Scenic je osvojio prvo mjesto s 329 bodova te je nakon Renaulta 16 (1966.), Renaulta 9 (1982.), Clija (1991.), Scenica (1997.), Meganea (2003.) i Clija (2006.) postao sedmo vozilo marke Renault kojemu je dodijeljen prestižni naslov „Automobila godine”.

„Svi zaposlenici Renault Grupe i marke Renault mogu biti itekako ponosni na osvojeni prestižni naslov Automobila godine. To nam priznanje potvrđuje da smo donijeli prave odluke: rekordan doseg, prostrana i primamljiva unutrašnjost i pomno reguliran ekološki otisak! Kad se tomu doda i užitak u vožnji te oprema dostojna jednog „vozila za život”, kao što je novi panoramski krov Solarbay ili najnovija generacija sustava OpenR Link s ugrađenim Google uslugama, možemo sa sigurnošću reći da Scenic ima sve što je potrebno da osigura svoj položaj na europskom tržištu električnih vozila”, Fabrice Cambolive, direktor marke Renault.

E-Tech electric, 100 % električno vozilo konstruirano na srednjoj platformi AmpR (bivša platforma CMF-EV), osmišljen je za profesionalce koji cijene svestranost. Zahvaljujući nultoj stopi emisija, okretnim voznim osobinama, maloj masi (1890 kg) i kompaktnim dimenzijama (duljina od 4,47 m), Scenic se odlično snalazi u gradu! Povrh toga je prikladan i za dulja putovanja, budući da nudi doseg do 625 km (WLTP), udobnost, obilje prostora u unutrašnjosti i tehnologiju za veći užitak u vožnji.

Kompaktan, dovoljno lagan za gradske ceste i opremljen tehnologijom za veću udobnost na dugim putovanjima... Scenic E-Tech electric može se pohvaliti dosegom do 625 km (WLTP)!

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.