Nakon HDZ silovatelja američke košarkašice isto zlodjelo u Lici učinili i policajci, čekaju ih teške kazne i suspenzija

Poznato je kakvu će kaznu zaraditi dvojica osumnjičenih hrvatskih policajaca. Trebaju li policajci silovatelji dobiti najstrožu kaznu?

Moćnici su u Lici i prije silovali. Tako je Joso Marović, tada istaknuti član HDZ-a, osuđen na zatvorsku kaznu zbog silovanja američke košarkašice koja je igrala za KK Gospić.

Nakon HDZ silovatelja američke košarkašice isto zlodjelo u Lici učinili i policajci, čekaju ih teške kazne i suspenzija Aleksandra Saša Prelesnik
1. 9. 2023

Dvojici hrvatskih policajaca koji su u četvrtak privedeni zbog sumnje na silovanje prijeti kazna do deset godina zatvora, priopćilo je Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu. Riječ je o 36- i 50-godišnjim djelatnicima ličko-senjske policijske uprave, protiv kojih je sud odredio jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. Obojica negiraju krivnju, a prema priopćenju državnog odvjetništva, osumnjičenici su krajem kolovoza na području Liško-senjske županije počinili kazneno djelo nad hrvatskim državljaninom. Budući da su osumnjičeni za teško kazneno djelo protiv spolnog integriteta, prijeti im do deset godina zatvora.
 

Podsjećamo....

Prema dosad poznatim informacijama, dvojica policajaca navodno su silovala 32-godišnju poznanicu. Izvijestili smo da je navodno silovana u automobilu. Jedan je u to vrijeme bio na poslu, a drugi nije.

Kdo je v avtu posilil 33-letno žensko? Policija vzela prostost dvema ... policistoma!

Policijska uprava ličko-senjska, u kojoj su zaposlena dvojica osumnjičenika, u četvrtak je priopćila da su obojica suspendirana. Također su istaknuli da su svojim ponašanjem nanijeli veliku štetu svim pripadnicima policije.

Novi Zakon protiv nasilja na pripadnicima ljepšeg spola

U Hrvatskoj je već u pripremi novi zakon protiv nasilja nad ženama. Time će svako seksualno uznemiravanje biti krivično djelo, a ne prekršaj. Povećat će se i novčane kazne za prekršaje u slučajevima nasilja u obitelji, a kaznit će se pojedinac koji spolno uznemirava blisku ili podređenu osobu ili osobu koja o njemu ovisi ili je posebno ranjiva zbog dobi, bolesti, invaliditeta ili tjelesnih i psihičkih smetnji. kažnjen, prema novinama, do dvije godine zatvora. Minimalna kazna za seksualni odnos bez pristanka povećat će se s jedne na tri godine zatvora, a za deset posto povisit će se i sve minimalne novčane kazne za prekršaje iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.