Dobili smo lijepu i pametnu, a njoj smo prvi! S Evom Longorijom borila se za prava latinoamerikanaca

Veleposlanstvo SAD-a u Zagrebu vodit će Nathalie Rayes (48) utjecajna latinoamerička aktivistica (kolegica je i slavne glumice). Rođena je u Venezueli, radi i s čuvenom glumicom Evom Longorijom Baston, govori i španjolski i arapski... Dobro došla!
 

Dobili smo lijepu i pametnu, a njoj smo prvi! S  Evom Longorijom borila se za prava latinoamerikanaca Omrežje x/Nathalie Reyes
10. 12. 2023

Nova američka veleposlanica u Hrvatskoj je Nathalie Rayes, koju je prošli tjedan većinom glasova potvrdio američki Senat na prijedlog predsjednika Joea Bidena. Za nju su glasali svi demokratski senatori, a pridružile su im se i republikanke Lisa Murkowski iz države Aljaske i Susan Collins iz države Maine. Protiv je bilo 47 republikanskih senatora.

Bijela kuća je u obrazloženju svoje nominacije za veleposlanicu u Hrvatskoj napisala da 48-godišnja Nathalie Rayes ima dugu i uspješnu karijeru na mnogim vodećim pozicijama u području međunarodne politike, kulturne razmjene, jačanja civilnog društva, medija i odnosa s javnošću ( PR). navodi portal Total Croatia News.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Latino Victory (@latinovictoryus)

Donedavno je bila izvršna direktorica Latino Victoryja, organizacije čiji je suosnivač glumica Eva Longoria i koja se zalaže za veći politički utjecaj latinoameričke zajednice u Sjedinjenim Državama. Potpredsjednica je Španjolske federacije i članica odbora progresivne organizacije Planirano roditeljstvo. Na prijedlog aktualne administracije Senat ju je imenovao i članicom upravnog odbora Američkog instituta za mir. Radila je i u Obaminoj administraciji. Diplomirala je sociologiju i magistrirala međunarodne odnose na Kalifornijskom sveučilištu u Los Angelesu. Osim engleskog, tečno govori španjolski i kolokvijalni arapski jezik, navodi također spomenuti portal.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.