Hoće li i kad će na red doći i Lovrinčević i njegovi kompanjoni? Šveđani Pevecu moraju vratiti djedovinu, sve oteto, platiti sudski proces u predmetu vrijednom i više od 2 milijuna eura!

Pljušte pozitivne reakcije na objavu sudske presude u kojoj je mali i blokirani Zdravko Pevec pobijedio europski kamionski gigant „Volvo Göteborg“ !

Teško je naći čovjeka u Hrvatskoj koji nema ama ni jedan loš komentar o sebi na društvenim mrežama. Koliko god to bilo patetično Zdravkec i Višnja Pevec simbol su očito jedne druge, poštenije i pravednije Hrvatske.

- Sve mi mogu uzet, obraz ne dam i sve ću učiniti da se zna tko je tko. Nije to sve lako, al' što će ti život ako nemaš prijatelja, kaže ponosni poduzetnik koji se čupa iz blata

Zdravko Pevec ih ima iznimno puno.

Hoće li i kad će na red doći i Lovrinčević i njegovi kompanjoni? Šveđani Pevecu moraju vratiti djedovinu, sve oteto, platiti sudski proces u predmetu vrijednom i više od 2 milijuna eura! Igor Stažić / Start
15. 5. 2024

Naprosto su nevjerojatne reakcije na objavu sudske presuda prema kojoj je švedska tvrtka „Volvo Göteborg“ izgubila 15 godina dug sudski proces protiv posrnulog hrvatskog poduzetnika Zdravka Peveca. Javnost je jedinstvena u tome da su "lešinari" naprosto oteli tvrtku "Pevec" obitelji Pevec, da su išli toliko daleko da su im i ime oteli.

Pobjeda života je to Zdravka Peveca. Ovo je sudbonosnu presudu protiv Šveđana. Pao je „Volvo Göteborg“, a samim time i pala je i dimna zavjesa s priče u kojoj je upravo ovaj švedski kamionski gigant pokrenuo lavinu potraživanja koja je "stajala glave, a i zatvora, Višnju i Zdravka Peveca. Bio je to prema Pevecovima zapravo montirani proces, a švedski volvo poslužio je prvo Ivanu Šukeru, tada ministru financija da pokrene stečaj nad njihovom firmom. I to zbog spora od dva milijuna eura, a tvrtka im je tada vrijedila i više od 720 milijuna eura.

Svoju priči ispričao je po objavi presude Zdravko Pevec, no osim Starta i Nacionala nitko je nije objavio. Pita se Zdravko zašto je tome teko te nisu li novi izbori u Hrvatskoj skrenuli pažnju s njega i s otimačine u kojoj su sudjelovale "vrlo važne osobe" iz našeg života.

Bilo kako bilo, reakcije na forumima i društvenim mrežama su fenomenalne za obitelj Pevec i od tisuća komentara nismo našli ni jedan jedini negativam. Javna percepcija o obitelji Pevec je posve jasna. Društvo, a sad očito i sudovi im daju potporu, no na pitanja hoće li zadovoljština biti potpuna i sam Pevec odgvora kako sumnja.

- Ma nije još pojeo vuk magare, ali sve je to bilo izrežirano kako bi se skupina lupeža okoristila. Meni je drago da to najveći broj naših sugrađana prepoznaje, da znaju tko su dobri, a tko su zli momci. Vodimo mi još na desetke sudskih sporova s kriminalcima i uglavnom ih dobivamo, no teška je to bitka. Ja sam blokiran, ni račun nemam, neman ni novaca kao Todorić, no zato naša volja i upornost nikad nisu bili veći. Sve ću učiniti da raskrinkam sve prevarante koji su mi zagorčali život i koji žele iskoristiti Hrvatsku da bi se bogatili. E neće, boga mi! Ovo je za mene najsretniji dan. Pobijedio sam Šveđane u 15 godina dugom sudskom procesu i dokazao da su mi otimači imovine montirali proces i oteli firmu sa 4000 uposlenih i vrijednu 4 milijarde kuna veli vidno zadovoljan nakon sudske presude Zdravko Pevec.

Nakon brojnih sudskih procesa koje Zdravko Pevec vodi s ciljem da ukloni ljagu sa svoga i imena obitelji, stigla je možda za njega i najvažnija pravomoćna presuda. Nakon što je Vrhovni sud Republike još 2018. vratio na ponovno suđenje proces u kojem ga je ovršila švedska kompanije „Volvo Göteborg“ i to još davne 2015. godine pred koji dan na adresu Pevecovih stigla je pravomoćna presuda Općinskog suda u Bjelovaru kojom se Zdravko Pevec oslobađa krivnje da je prevario čuvenu europsku kompaniju, a Šveđani mu moraju vratiti ovršenu imovinu, djedovinu, pašnjake, vinograde, rodnu kuću…, platiti masne sudske troškove.

Zdravko Pevec dobio je sudski proces i to onaj najveći koji se vodio protiv njega i koji je težio dva milijuna eura. Bio je to proces koji je otvorio Pandorinu kutiju u slučaju Pevec i koji je imao za cilj ogaditi do tada uspješnog hrvatskog poduzetnika. Nakon što je Volvo krenuo s ovrhama uslijedile su i brojne druge tužbe, uglavnom onih kojima je bio krajnji cilj oteti 4 milijarde kuna vrijednu kompaniju od Pevecovih.

Volvo je na simboličan način označio kraj Pevecovih, jer sve je bilo prikazano kao Zdravkova velika pljačka ugledne švedske kompanije. Tako bilo je mnogo lakše dokusuriti i dokrajčiti Zdravka Peveca, jer slike žutih kamiona koji su bili preplavili Hrvatsku odjednom su postale signal da je Pevec doživio potpuni krah. Na sam Badnjak započeo je proces pljenidbe prepoznatljivih Pevecovih kamiona. Njega se strpali u Remetinec, nije imao mogućnost braniti se i cijeli je proces protekao bez da je imao priliku iznijeti obranu, a kasnio je samo s ratom dvije, tvrtka mu je vrijedila i 4 milijarde kuna i usprkos tome uspjeli su mu nasapunati dasku i otvoriti vrata velikoj pljački koja je uslijedila. Sada mu moraju vratiti sve što su mu bili blokirali i potom rasprodali, a Šveđanima je presuđeno da moraju platiti i ogromne sudske troškove procesa koji je trajao punih 15 godina.

Volvo žuti Pevecovi kamioni bili su nešto posebno u cijeloj regiji, a vidjelo ih se često i na zapadno europskim prometnicama. To je bio očito trn u oku zlobnima i jalnima koji su ga željeli spriječiti u daljnjem rastu i zato su im trebali baš oni da ga likvidiraju. To što mu nisu dozvolili ni da se brani na sudu rezultiralo je odlukom Vrhovnog suda 2018. da vrati cijeli predmet na ponovno suđenje, a sad je stigao napokon epilog. Zdravko Pevec i njegova kompanija su nevini u ovom slučaju. No što im to vrijedi kad je upravo ovaj proces izazvao domino efekt i privukao lešinare koji su sve to isprovocirali i jedva čekali trenutak da ga sažvaču i unište.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.