Građani rekli DOSTA JE!!! Više od 600.000 POTPISA ZA REFERENDUM do ponoći, a oni će stizati i dalje!

Trebalo je 373.568, a Mirela Bojić, koordinatorca potpisivanja, točno u ponoć izjavila kako Sindikat ima već više od 600.000 potpisa. Nikad jača potpora referendumu

Rekla je to na konferenciji za novinare na Jelačić placu u Zagrebu da je inicijativa "67 je previše” postigla pun pogodak, jer nikada nitko u Hrvatskoj nije do sada za referendum prikupio toliko potpisa!

Građani rekli DOSTA JE!!! Više od 600.000 POTPISA ZA REFERENDUM do ponoći, a oni će stizati i dalje! Marko Lukinić/Pixell
12. 5. 2019

Napisao: Sven Stažić

Snimio: Marko Lukinić/Pixell

Građani rekli DOSTA JE!!! Više od 600.000 POTPISA ZA REFERENDUM do ponoći, a oni će stizati i dalje!
Mirela Bojić na konferenciji za novinare objavila na Jelačić placu u Zagrebu da je inicijativa "67 je previše” postigla pun pogodak!
Veseli i ponosni sindikalci inicijative "67 previše” objavili da su prikupili više od 600.000 potpisa građana za raspisivanje referenduma kako bi se spriječilo dizanje dobne granice za odlazak u punu mirovinu na 67 godina, a održavanje referenduma očekuju početkom rujna.
Sindikalna inicijativa “67 je previše” je 27. travnja u ponoć na Trgu bana Jelačića počela prikupljanje potpisa za raspisivanje referenduma o izmjenama Zakona o mirovinskom osiguranju, kako bi se spriječilo dizanje dobne granice za odlazak u punu mirovinu na 67 godina.
Potrebno je najmanje 373.568 potpisa

Ministarstvo uprave utvrdilo je da je u registru birača 27. travnja 2019. bilo upisano ukupno 3.735.680 birača hrvatskih državljana s prebivalištem u Hrvatskoj te da je za raspisivanje sindikalnog referenduma “67 je previše” potrebno skupiti najmanje 373.568 potpisa.

Tri sindikalne sredisnjice Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH), Nezavisni hrvatski sindikati (NHS) i Matica hrvatskih sindikata (MHS), organizirane u inicijativu 67 je previse, odrzali konferenciju za medije na Trgu bana Josipa Jelacica povodom zavrsetka prikupljanja potpisa za raspisivanje referenduma o izmjenama Zakona o mirovinskom osiguranju. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.