Napoleon je izvukao sablju i krenuo na Moskvu, Macron će u pohod kompjutorima! Sada je jasno što je francuski predsjednik mislio izjavom o slanju vojnih snaga u Ukrajinu

Francuski ministar vanjskih poslova Sejourne objašnjava Macronove izjave o mogućoj potpori Ukrajini, koje uključuju sudjelovanje zapadnih zemalja u proizvodnji oružja i kibernetičkoj obrani na ukrajinskom teritoriju.

Napoleon je izvukao sablju i krenuo na Moskvu, Macron će u pohod kompjutorima! Sada je jasno što je francuski predsjednik mislio izjavom o slanju vojnih snaga u Ukrajinu Philippe STIRNWEISS / Copyright: © European Union 2023
27. 2. 2024

Zapadne zemlje mogle bi sudjelovati u proizvodnji oružja, razminiranju i kibernetičkoj obrani na ukrajinskom teritoriju bez prelaska praga rata, prema današnjoj izjavi francuskog predsjednika Emmanuela Macrona da ne isključuje mogućnost slanja snaga u Ukrajinu, objasnio je francuski ministar vanjskih poslova Stephane Sejourne.

"S obzirom na intenzitet ruskih napada i destabilizaciju Europe koju uzrokuju, potrebno je ojačati potporu Ukrajini", istaknuo je Sejourne u Nacionalnoj skupštini i istaknuo potrebu za novim kanalima potpore koji bi odgovorili na specifične potrebe Ukrajine, prenosi njemački tisak agencija DPA.

Time je ministar pojasnio Macronove izjave nakon sastanka u ponedjeljak, na kojem je ugostio oko 25 čelnika i drugih visokih predstavnika europskih zemalja. Francuski predsjednik rekao je da ne postoji konsenzus o raspoređivanju zapadnih snaga u Ukrajini, ali da ništa ne treba isključiti.

"Učinit ćemo što je potrebno da Rusija ne može dobiti ovaj rat", dodao je.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.