Prodaja Tesle unatoč drastičnim sniženjima naglo je pala u srpnju. Mjesečni pobjednik je, međutim, iznenađujući

Drugo mjesto u srpnju zauzela je Dacia Sandero, dok se za treće mjesto bore Renault Clio i Volkswagen Golf. Pa tko je na vrhu?

Prodaja Tesle unatoč drastičnim sniženjima naglo je pala u srpnju. Mjesečni pobjednik je, međutim, iznenađujući Matjaž Gregorič
22. 8. 2023

Napisao: Matjaž Gregorič

Koliko je europsko tržište automobila nepredvidivo i kako jučerašnji pobjednici danas postaju gubitnici, najbolje govore podaci o prodaji iz srpnja. Najprodavaniji automobil prošlog mjeseca bio je Volkswagen T-Roc koji je s trona skinuo dotad vodeću Teslu Y i bio uspješniji od Dacie Sandero, dok su Renault Clio i Volkswagen Golf u tijesnoj borbi za treće mjesto.

Duboki pad za Teslu, koja od siječnja nudi popuste na Model Y, zapravo je iznenađenje jer je automobil bio najpopularniji među europskim kupcima u veljači, ožujku, svibnju i lipnju, ali nije ni došao na vrh deset u siječnju i travnju.
 Štoviše, u Dataforceovim prognozama prodaje u srpnju, Tesla Y nije ni među prvih dvadeset na nekim tržištima, unatoč ponovno sniženim cijenama.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.