Debitant postao HEROJ! - Ovo je moj najbolji rezultat u karijeri, ponosan što sam Hrvatsku uveo u četvrtfinale

Nino Serdarušić, u svom prvom Davis cup nastupu odveo nas je u četvrtfinale, na Italiju. Odlučujući bod osvojio je pomalo neočekivano debitant u reprezenataciji. Hrvatska je osigurala nastup u četvrtfinalu završnice Davis Cupa i sutrašnji susret s domaćom Italijom u Torinu. Našoj je reprezentaciji za osvajanje prve pozicije u skupini trebao samo jedan bod u nedjeljnom srazu s Mađarima, a njega je već u prvom meču osvojio Nino Serdarušić. Zagrepčanin je u svom premijernom nastupu svladao Mađara Fabiana Marozsana, 359. tenisača svijeta i to u dva seta - 6:4, 6:4. Nino tijekom meča nije bio suočen s break-loptom, a u dva je navrata osvajao servis suparnika, u prvom setu u devetom, a u drugom u sedmom gemu.

"Ovo je jedan od najboljih trenutaka moje karijere, sretan što smo izborili četvrtfinale. Posebna zahvaljujem našim navijačima, bio je užitak igrati u ovakvom ozračju",  rekao je nakon meča Serdarušić.

Debitant postao HEROJ! - Ovo je moj najbolji rezultat u karijeri, ponosan što sam Hrvatsku uveo u četvrtfinale Mario Ćužić/HTS
28. 11. 2021

Snimo: : Mario Ćužić/HTS

“Drugi put sam u momčadi u prvoj petorci, a na izborniku je da odluči tko će igrati. Danas smo prvi put osjetili podlogu, a moja je procjena da je ugodna, umjereno brza. Nije ništa pretjerano, tako da mislim da ćemo se u ova četiri dana svi dobro naviknuti”, kazao je jučer Nino Serdarušić, kojiu tim trenucima nije ni slutiti mogao da će biti danas baš on koji će nas odvesti u četvrtfinale.

Ovo mu je drugi put da je obukao HR dres. Bio je među petoricom nominiranih za prošlogodišnji susret s Indijom u Zagrebu, ali nije igrao.
Treninzi svih reprezentacija koje će nastupiti u Tornu, njih ukupno šest u dvije skupine, do utorka će se neće održavati na “pravoj” lokaciji, odnosno u dvorani u kojoj će se igrati susreti Davis Cupa, jer je ona još danas zauzeta završnicom ATP Finalsa. Međutim, podloga (“greenset”) je u trening centru jednaka kao ona koja će se u ponedjeljak postaviti u dvorani.
“Ovi treninzi koje ćemo imat do utorka su u balonu, ali svakako će nam dobro doći da isprobamo prave uvjete na centralnom terenu, jer su uvjeti ipak drugačiji. Kako god bilo, bit ćemo spremni.”
Dobro su nam poznati njihovi igrači koji kandidiraju za drugu ploču, ali siguran sam da će Mađari dobro promisliti koga će postaviti. Ipak, u tom susretu smo favoriti, a protiv Australije mislim da imamo dobre šanse.”
Igranje za reprezentaciju donosi drugačiji ambijent nego igranje na individualnim turnirima. Kolika je razlika?
“Nisam još odigrao meč u Davis Cupu da bih u potpunosti mogao procijeniti. Kad igraš za sebe malo si slobodniji i manje je nervoze, a ovdje je cijeli tim za tebe i stoji iza tebe – izbornik, treneri, suigrači, fizioterapeut… Atmosfera je vrhunska i još jednom kažem, velika je čast biti u reprezentaciji”, kaže Serdarušić.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.