Bill Gates istaknuo dvije ozbiljne prijetnje čovječanstvu nakon pandemije

Osnivač Microsofta, multimilijarder i filantrop Bill Gates rekao je u intervjuu za YouTube kanal Veritasium da su prijetnje čovječanstvu nakon pandemije koronavirusa klimatske promjene i bioterorizam.

Bill Gates istaknuo dvije ozbiljne prijetnje čovječanstvu nakon pandemije Youtube
22. 2. 2021

"Jedna od njih su klimatske promjene", rekao je Gates na pitanje o opasnostima za koje svijet nije pripremljen.

Prema njegovu mišljenju, svake će godine stopa smrtnosti zbog ovog čimbenika biti veća nego tijekom trenutne pandemije.

Druga prijetnja je bioterorizam, smatra multimilijarder. "Netko tko želi nanijeti štetu može stvoriti virus, što znači da je vjerojatnost susreta s njim veća u usporedbi s prirodnim epidemijama poput trenutne", dodao je Gates.



Ranije je osnivač Microsofta u intervjuu za njemačku publikaciju Süddeutsche Zeitung rekao da svijet nije spreman za sljedeću pandemiju, koja može biti deset puta gora od pandemije COVID-19. “Nadam se da će za dvije godine situacija izgledati drugačije. Cjepiva, testovi, lijekovi, epidemiologija, praćenje - puno se toga može učiniti”, rekao je.

Prema Gatesu, koronavirus je postao dio svakodnevnog života u istoj mjeri kao potresi, tornadi ili klimatske promjene, a odgovor na takve prijetnje trebao bi biti globalan.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.