Američki Hrvati obilato su financirali Domovinski rat, a sad prikupljaju novac za zagrebačke bolnice oštećene u potresu

Naši roditelji i najmiliji služili su u Hrvatskoj vojsci tijekom Domovinskog rata. Osjećali smo duboku obvezu da pomognemo onima koji su ovaj put na prvoj liniji obrane – bolnicama i medicinskom osoblju, izjavili su članovi Udruge hrvatsko-američkih stručnjaka (ACAP) koji su pokrenuli ovu kampanju.

Američki Hrvati obilato su financirali Domovinski rat, a sad prikupljaju novac za zagrebačke bolnice oštećene u potresu Igor Vignjević
2. 4. 2020

Fotografija: Igor Vignjević

Udruga hrvatsko-američkih stručnjaka (ACAP) pokrenula je preko platforme GoFundMe kampanju za prikupljanje novca za bolnice koje su oštećene prilikom potresa koji je nedavno pogodio Zagreb.

Sav prikupljeni iznos bit će doniran Klinici za ženske bolesti i porode u Petrovoj, KBC-u Rebro te drugim bolnicama kako bi se sanirala nastala šteta od potresa. Akciju su pokrenuli članica ACAP-ova ogranka u Silikonskoj dolini Miryana Joksovic i direktor Sales Peritias grupe u Zagrebu Ivan Milkovic, a odmah se uključio i izvršni odbor ACAP-a kako bi angažirao sve članove, 

Pokretači ove hvalevrijedne akcije ističu da ih je na taj korak motivirala činjenica da su neki od njihovih članova kao djeca i tinejdžeri živjeli u Karlovcu i Šibeniku tijekom Domovinskog rata od 1991. do 1995. godine. “Naši roditelji i najmiliji služili su u hrvatskoj vojsci i osjećali smo duboku obvezu da pomognemo onima koji su ovaj put na prvoj crti obrane – bolnicama i medicinskom osoblju – dok hrabro, nesebično i neumorno rade kako bi pomogli našim ljudima”, napisali su pokretači kampanje na platformi GoFundMe.

Udruga hrvatsko-američkih stručnjaka okuplja poslovne menadžere, akademike, pravnike, liječnike, studente te voditelje hrvatskih poslovnih zajednica.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.