2100. Hrvata će biti upola manje nego danas, Mislav Kolakušić irončno citira ugledni Politico koji nam prognozira najcrnije moguće brojke, a za sve optužuje politički duopol i...

Nakon nepuna tjedna ponovo se oglasio na Facebooku Mislav Kolakušić i ponovo je iznio razočaranje izborom hrvatskih birača koji su, njih 1,6 milijuna od dva milijuna koji su izašli na izbore birali politički duopol koji nas vodi u ponor. Ironično je napisao, kako su i kako će za najgori mogući scenarij biti krivi ne samo Zoran Milanović, Kolinda Grabar Kitarović i Miroslav Škoro, HDZ i SDP, već i gotovo 80 posto građana koji izlaze na izbore, jednako kao i onih gotovo dva  milijuna koji ne izlaze na izbore

Hrvatska će do 2100. godine pasti s 4,1 milijuna stanovnika na 2,3 milijuna citirao je eurozastupnik Politico, web stranicu koja je najbolje informirana o EU pitanjima

2100. Hrvata će biti upola manje nego danas, Mislav Kolakušić irončno citira ugledni Politico koji nam prognozira najcrnije moguće brojke, a za sve optužuje politički duopol i... Bojan Haron Markičević/Start
8. 1. 2020

- Sva istraživanja pokazuju, a to su pokazali i posljednji izbori, da većina hrvatskih građana još uvijek ne želi bitne promjene političkog i ekonomskog sustava. Istovremeno, manjina koju činimo mi koji želimo promjene je premala i u demokratskom sustavu nebitna jer ne možemo utjecati na donošenje odluka, napisao je danas u svom postu na Facebooku Mislav Kolakušić. Istaknuo je i kako "u sljedeće četiri godine, kao i u sljedećim desetljećima, Hrvatsku očekuje ubrzana depopulacija, golemi problemi s mirovinskim sustavom i potpuna ovisnost o tuđim izvorima financiranja: zaduživanju, europskim fondovima, turizmu i doznakama iz inozemstva. Većini hrvatskih građana takav scenarij u ovom trenutku je prihvatljiv i dok god je tako, manjina koja ne želi takav sustav ima samo dvije opcije: otići iz Hrvatske ili čekati da većina poželi promjene." U samo nekoliko minuta njegovi su pratitelji reagirali burno, a citati poput sljedećih najbolje ocrtavaju raspoloženje njegovih pristaša. Eto nekih od njih.

- Većina građana su na državnom proračunu... trebamo svi otići i ostavit im njihov proračun.

- Imat ce Hrvatska više od 10 milijuna samo će malo koji biti Hrvat
uglavnom Bangladeš, Nepal, Burundi i ostali dotepenci i budući glasači HDZa i SDPa

- Istina da ih ima jako puno kojima je ovakvo stanje prihvatljivo ali još uvijek ih je više koji žele da se promjena dogodi. Gdje je ovih 50 posto koji nemaju stav, odnosno koji mogu napraviti prevagu. Na njih treba utjecati, uložiti u kampanju koja je prepoznatljiva, smanjiti oštrinu retorike na razumnu mjeru, ne nužno tražiti previše u situaciji dok mnogi jedva preživljavaju, udružiti snage s progresivnima koji imaju zajednička mišljenja, kako se ne bi rasuli glasovi i to je jedini put da se pokrene lavina. Naravno uz one koji su već nekakva uredna baza.

- 2100.  u Hrvatskoj neće biti Hrvata

- Sve je to OK , ali realno u RH nema ni 3,8 milijuna stanovnika. Dakle do 2100. godine 1.9milijuna . 2100 manji i od Slovenije za pola milijuna ljudi!

- Manjina smo koja nije shvaćena. Nismo prvi narod na ovim prostorima osuđen na nestajanje. Neka tako bude, jer većina to hoce. Amen!

- Najbitniji je pravi vođa, a zna li i da li to želi biti Mislav ?! Veliku podršku je dobio, ali on sam treba biti izražajniji. Nažalost, mediji su ti koji usmjeravaju i oblikuju ljude, a ljudi su ipak ovce prečesto bez pastira, pa tako odlutaju daleko i izgube se.

Samo pet dana ranije Mislav Kolakušić je na istom mjestu napisao:

- Koga god većina hrvatskih građana odabere za sljedećeg hrvatskog predsjednika, ne može pogriješiti. Kolinda Grabar Kitarović i Zoran Milanović savršeno utjelovljuju istinska htjenja, vrijednosti i želje većine hrvatskog naroda. Mediokritetstvo, korumpiranost, poslušništvo, umreženost, nesposobnost, lažno domoljublje, lažna solidarnost, sve su to "vrijednosti" koje brižljivo gaje ovi kandidati, ali očito i većina hrvatskih građana. Stoga, odluka neće biti teška, građani koji odluče dati svoj glas, uistinu ne mogu pogriješiti.

Normalno je u 10 godina napraviti 100 milijardi duga, 200 milijardi manjka za mirovine, pola milijuna građana manje. Hvala Vam, možemo i duplo bolje od toga.

U potpis ovoga Kolakušić je stavio Zorana Milanovića, Kolindu Grabar Kitarović, a u zagradi i Miroslava Škoru.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.