VIDEO + FOTO Jetta iz sedme generacije uskrsnula u Detroitu, ona je jedan od najprodavanijih Volkswagena ikada

Čak 3,2 milijuna Jetta prodano je samo u SAD-u, a 17,5 milijuna ove kompaktne limuzine, osovljene na Golfovu platformu, prodano je kroz povijest širom svijeta. Na Detroit Motor Showu gotovo i nije moglo biti bolje uvertire za spektakl s više od 50 noviteta, uglavnom benzinaca i dizelaša

VIDEO + FOTO Jetta iz sedme generacije uskrsnula u Detroitu, ona je jedan od najprodavanijih Volkswagena ikada VW promo
15. 1. 2018

Volkswagen Jetta proslavila je dolazak 7. generacije i to na tlu Sjedinjenih Američkih Država, u kolijevci tamošnje i svjetske autoindustrije. Bez obzira na Beetle, na Bulli, Transporter..., upravo je Jetta najprodavaniji Volkswagen ikada u SAD-u. Prema objavljenim slikama, a kako se može vidjeti i na videu,  imat će dosta sličnosti s Volkswagenovim Arteonom s četirima vratima, a podvozje će biti već provjerena VW-ova platforma MQB, koju imaju skoro svi VW-ovi modeli, od Pola do T-ROC SUV-a. MQB je platforma za rastezanje i "podnosi" Volkswagene i srodne Škode, Seate i Audije i kraće od četiri metara, ali i one koji su gotovo metar duži. Zanimljivo je kako su u Volkswagenu izjavili kako s Jettom gotovo ni nemaju nikakvih ambicija u Njemačkoj i na Starome kontinentu. Odaslali su iz Wolfsburga i službenu informaciju u kojoj Jetti planiraju isključivo američku i dalekoazijsku budućnost. Ondje sedani još uvijek dobro kotiraju, za razliku od Europe gdje su u debelom zapećku u odnosu na hatchbackove. američko tržište oduvijek je takvome tipu vozila bilo iznimno sklono, a slično se ponašaju i kupci u Kini. Stoga i ne čudi što je sve podređeno tome cilju. Zanimljivo je bilo slušati Volkswagenove čelnike na press konferenciji u Detroitu gdje su s nevjerojtanim zanosom pričali o uspjesima svoje kompanije. Kao jedan od najboljih pokazatelja naveli su i postotak rasta prodaje Volkswagena u SAD-u, malo većo od pet posto. I sve to u trenucima dok je tamošnje tržište padalo po stopi 1,2 posto! Zanimljiv je to epilog strašne po njih afere "dieselgate" iz 2014. koja ih je stajala najmanje 40 milijardi dolara.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.