Pariz 2018: Škoda Kodiaq RS je dokaz da i dizelski SUV može biti papren

Salon automobila u Parizu mjesto je premijere prvog SUV-a s oznakom RS u povijesti češkog proizvođača, koji je već dokazao kako se i model sa sedam sjedala može izvrsno snaći na stazi Nürburgring, pa ne čudi da je Škoda Kodiaq RS velika zvijezda salona.

3. 10. 2018

Pod haubom se nalazi dizelaš 2.0 TDI BiTurbo sa 240 KS i 500 Nm, koji snagu šalje na sve kotače putem 7-stupanjskog automatskog mjenjača s dvostrukom spojkom (ručni mjenjač neće biti u ponudi). Ubrzanje do 100 km/h traje okruglo 7 s, a najveća brzina iznosi 220 km/h.

Koliko je učinkovit na stazi dokazala je proslavljena vozačica Sabine Schmitz koja je krug na stazi Nürburgring prošla za svega 9 minuta i 29,84 sekunde, što je izvrstan rezultat za dizelski SUV sa sedam sjedala.

Unutrašnjost je opremljena kombinacijom kože i Alcantare, dodatnu notu dodaje virtualan kokpit, a vanjski izgled nabijen je diskretnim karoserijskim dodacima i 20-colnim naplacima. Škoda Kodiaq RS je i prvi model koji uvodi tehnologiju Dynamic Sound Boost koji omogućava da dizelski motor zvuči znatno agresivnije.

www.autopress.hr

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.