Ovaj gospodin je autocestom jurio 400km/h

Premda je u većini zemalja na svijetu svaka vožnja brža od 150 km/h u kategoriji prekoračenja brzine, pojedine oaze za zaljubljenike u jurnjavu još uvijek postoje, a najpoznatija među njima je njemački Autobahn, gdje je Radim Passer svoj Bugatti Veyron potjerao 402,5 km/h

1. 9. 2021

O tome da postane prvim vozačem koji je njemačkom autocestom projurio brzinom od 400 km/h Radim Passer sanjao je još od 2010. godine, a prvi pokušaj impresivnog podviga dogodio se 2011. godine. No, niske temperature spriječile su ga u toj namjeri, jer Bugatti Veyron nije želio prebaciti program u Top Speed Mode. Isto se dogodilo godinu kasnije, zbog problema s mjenjačem.

Treći pokušaj dogodio se 2015. godine i tada je uspio. Bugatti Veyron projurio je Autobahnom brzinom od čak 402,5 km/h, a Radim Passer je ušao u povijest. Kako je to sve izgledalo u praksi provjerite u videu.

Kristian Sikavičev - www.autopress.hr

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.