FRANKFURT 2017. Nova Dacia Duster temeljito je obnovljena

Na salonu u Frankfurtu nova Dacia Duster otkrila je sve adute. Premda izgleda kao temeljito obnovljena, a ne potpuno novi model, donosi brojne adute koji će učvrstiti njezinu dobru poziciju na tržištu

12. 9. 2017

Dusterom iz druge generacije Rumunji su još jednom dokazali kako su naučili napraviti dobar posao. Na krilima odličnih prodajnih brojki prve generacije iz 2010. stvorili su nasljednika te pritom ispravili sve nedostatke. Dizajn je moderniji, robusniji, "mišičaviji" i elegantniji, a i unutrašnjost je prilagođena potrebama današnjih kupaca. U tome duhu redizajnirana je prednja maska, dobio je aluminijske krovne nosače i novi set 17-colnih naplataka. Vjetrobransko staklo je izmaknuto naprijed 10 cm, pa djeluje položenije nego u prethodnika.

Nema sumnje da će i druga generacija Dustera osvojiti brojne kupce. Unutrašnjost je potpuno redizajnirana, ekran osjetljiv na dodir preko kojega se upravlja brojnim sustavima automobila, preseljen je u gornji dio središnjega grebena. Sjedala su također dobila novo ruho i kvalitetu za bolje držanje i veću udobnost, a i ostali materijali dobili na klasi.

U ponudi su dva benzinska motora, SCe 115 i TCe 125 te dva dizelska, dCi 90 i dCi 110. Ovaj potonji dostupan je i s automatskim mjenjačem. Kupci mogu odabrati i model s pogonom na plin.

Kristian Sikavičev

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.