Legendarni BBS na korak do bankrota, traži se izlaz

Tvrtka BBS nadaleko je poznata po proizvodnji automobilskih naplataka koji su nebrojeno puta dokazani na natjecanjima diljem svijeta.

30. 7. 2020

No, budućnost, barem zasad, ne izgleda blistavo. Njemački mediji javljaju kako je tvrtka na korak do bankrota, jer im je poslovanje znatno smanjeno uslijed pojave pandemije koronavirusa.

BBS GmbH već je bio u značajnim financijskim problemima. Još 2007. godine najavili su bankrot pa ih je preuzela tvrtka Punch International, a ista situacija dogodila se 2011. godine pa su u financijskim dubiozama proveli sve do 2015. godine, kad je većinski paket dionica preuzela tvrtka Nice Corp iz Južne Koreje.

Stručnjaci pak smatraju kako BBS neće otići u povijest, nego da će se uspjeti održati zahvaljujući temeljitom restrukturiranju i djelomičnom otpisu dugova. BBS je tako samo još jedna tvrtka iz automobilske industrije u nizu koja je zbog koronavirusa zapala u financijske poteškoće. Najpoznatije je svakako rent-a-car agencija Hertz, koja je bankrot proglasila u svibnju.

Tagovi: bbs

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.