Hennessey Venom F5 postaje uvjerljivo najbržim automobilom u povijesti

Ako je vjerovati službenim najavama 1600 konjskih snaga trebalo bi biti dovoljno da probije sve rekorde i pojuri gotovo 500 km/h

20. 7. 2020

Američki tuner Hennessey Performance objavio je kako konačno kreće s proizvodnjom najbržeg automobila na svijetu – Hennessey Venom F5. Točnije, proizvedena je prva šasija, a planirana količina iznosi 24 primjerka. Pritom početna cijena od 1,6 milijuna dolara pada u drugi plan, jer interesenata svakako neće nedostajati.

Hennessey Venom F5 koristi 7.4-litreni biturbo V8 sa 1600 KS i 1762 Nm. Snaga se šalje na stražnje kotače putem 7-stupanjskog automatskog mjenjača. Zanimljivo, kupci će moći tražiti i ugradnju ručnog 6-stupanjskog mjenjača, ali Hennessey upozorava kako će se u tom slučaju vozač morati boriti sa sustavom Traction Control, koji će biti aktivan sve do brzine od 225 km/h.

Do 300 km/h trebao bi moći ubrzati za svega 10 sekundi, a najveža brzina trebala bi iznositi gotovo 500 km/h. Ako mu to uspije postati će uvjerljivo najbržim serijskim automobilom u povijesti automobilske industrije. No, postavlja se pitanje koji će gumar imati dovoljno hrabrosti isporučiti pneumatike za ovakvu cestovnu neman?

Autopress.hr

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.