Ford je već treću godinu zaredom najprodavanija marka gospodarskih vozila u Europi

U Fordu zaista imaju razloga za slavlje. Njegovi vodeći modeli u klasi gospodarskih vozila ostvarili su lani rekordan broj prodanih vozila.

Ford je već treću godinu zaredom najprodavanija marka gospodarskih vozila u Europi Ford Press
9. 2. 2018

Zasluženo, Ford se tako plasirao na 1. mjesto na tronu prodaje gospodarskih vozila i to čak treći put zaredom. Tijekom 2017. prodano je 352.000 gospodarskih vozila, što ukazuje na porast 7.2 % u odnosu na prethodnu godinu, ali i najveću ukupnu prodaju dosad, a Fordova obitelj Tranzit ostvarila je rekordnu prodaju 287 600 jedinica. Ford Ranger je najprodavaniji u segmentu pick-up, s najvećom prodajom dosad, 44.000 jedinica, 15,1 posto više u odnosu na 2016. godinu, a Transit Custom najprodavaniji je kombi u svome (N1) segmentu, sa sveukupnom prodajom 123.100 jedinica, što je najveći broj dosad od lansiranja na tržište 2012. godine.
Osim toga, Ford je predstavio Transit Custom plug-in Hybrid (PHEV) s nultom stopom emisije, prateći nove trendove u autoindustriji i ekološke zahtjeve, a u 2018. godini 20 će modela biti dostupno kupcima za testiranje u Londonu
"Ford će osvježavanjem cjelokupne europske gospodarske linije vozila u idućih 18 mjeseci nastaviti pratiti postavljene rekorde u 2017. godini. Našom najboljom ponudom i uzbudljivim reklamama na vidiku, odlučni smo zadržati europsko poslovanje na najučinkovitiji i najisplativiji način.“ rekao je Hans Schep, generalni menadžer (Gospodarska vozila, Ford Europe).

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.