VIDEO: Citroën C3: 4,15 metara dug mješanac, zamišljen i za off road, ali rijetko će tamo

Nakon velikog križanca C5 Aircrossa Citroën je nišu mješanaca, zapravo sportskih terenaca, proširio i prema dolje, u niži segment C

VIDEO: Citroën C3: 4,15 metara dug mješanac, zamišljen i za off road, ali rijetko će tamo Citroën
12. 6. 2017

C3 Aircross je oblikovno naslonjen na Aircross. Citroën ga je proljetos predstavio u Ženevi. Dugačak je 4,15, širok 1,76, a visok 1,64 m, gotovo do pravih mjera kompaktnih automobila. Po sada već uhodanoj navici i ovaj Citroën slijedi dizajn Kaktusa, a posebice ističe svoje lako zamjenjive pjenaste obloge. Tu su i drugi karoserijski dodaci, a  sustav Grip Control tu je za bolje ležanje, iako se Francuzi hvale da može ispuniti i terenske ambicije. Podvozje je u usporedbi s Citroënom C3 20 mm više. Ipak, to je nedostatno da bi ga se moglo prozvati terencem.

 C3 Aircross omogoćava do 90 kombinacija po okusu kupaca. Na volju su osam boja karoserije, četiri boje krova, četiri paketa boja i 16 ukrasnih ratkapa za kotače... Unutrašnjost se nudi u pet različitih kombinacija, no i tu su moguće individualizacije.

Od motora tu su trocilindraši PureTech 82, 110 i 130, srednji u kombinaciji s automatikom, dizeli imaju četiri cilindra BlueHDi 100 i 120.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.